Bilanț pozitiv la RAR. Mai puține mașini cu probleme

Bilanț pozitiv la RAR. Mai puține mașini cu probleme

Timp de citire: un minut

În primele șase luni ale acestui an Registrul Auto Român (RAR) a verificat tehnic în trafic, la nivelul județului Hunedoara, 571 de vehicule. Din totalul autoturismelor, autoutilitarelor, motocicletelor și remorcilor inspectate, 25,92 la sută au avut diferite probleme tehnice sau legate de documente. Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul vehiculelor cu probleme tehnice a scăzut cu 3 la sută.

În urma controalelor desfășurate, situația se prezintă după cum urmează: 19,61 la sută dintre vehicule au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (inspectorii RAR au constatat proasta funcționare a instalației electrice de iluminare și semnalizare, defecțiuni ale sistemului de frânare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale în mecanismul de direcție sau în articulațiile punților față și spate); 0,18 la sută dintre vehicule au avut probleme legate de identificare (neconcordanțe între seria poansonată pe șasiu/ caroserie și cea din acte, schimbarea culorii autovehiculului sau a destinației de utilizare); 3,68 la sută dintre vehicule au fost neconforme din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (dovada de efectuare a ITP expirată, dovezi de efectuare a ITP false, lipsa actelor); în urma analizei emisiilor poluante, la 8,77 la sută dintre vehiculele oprite inspectorii RAR au constatat depășirea nivelului maxim admis.

În urma acestor controale desfășurate la nivelul județului Hunedoara de RAR și Poliția Rutieră în prima jumătate a acestui an, au fost aplicate 161 de amenzi și au fost reținute 157 de certificate de înmatriculare.

De menționat că atunci când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a gravității defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice.
Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii