Banii judeţului, atribuiţi ilegal! Oamenii lui Nistor şi Avram recidivează

Banii judeţului, atribuiţi ilegal! Oamenii lui Nistor şi Avram recidivează

Timp de citire: 2 minute

Cum Opoziţia liberală în legislativul judeţean există, dar lipseşte cu desăvârşire, precucernicul pesedist Laurenţiu Nistor & Co. au liber la cheltuirea nesăbuită a banului public în mare stil. Dulcele stil pesedist, arhicunoscut dumneavoastră din rândurile şi spusele puţinelor entităţi media care nu s-au abonat la borcanul cu miere al administraţiei judeţene.

Finuţ, cât să ţină aparenţa unor obrazuri subţiri, pesediştii controlează robinetul cu bani publici la Direcţia Generală de Administrare Monumente şi Promovare Turistică (DGAMPT) Hunedoara, entitate care salută respectuos şi exclusiv conducerea judeţului, căreia i se şi subordonează, şi din mila căreia s-a găsit un loc de muncă şi pentru Radu Barb. Personaj reîntors la sentimente mai bune după ceva contre puternice şi rătăcite cu Nistor, vremelnic rămas să ţină frâiele social-democraţiei pe stil rusesc în regatul lui Burebista. Barb, trezit pe străzi şi rupt în fund după certurile cu Nistor, s-a reintegrat umil, cu capul plecat, pe lângă tătuc.

DGAMPT Hunedoara, condusă de Barb, este de fapt o structură de 37 de posturi, mai toate regeşte plătite, cu salarii de bază din cinci cifre, 35 de posturi fiind ocupate în special de fideli PSD. Astfel recompensaţi cu fotolii călduţe, la stat.

Aţi putea bănui că, din autobuzul ăla de angajaţi, 35 la număr, DGAMPT are şi pe cineva priceput să-i asigure promovarea online, pe reţelele de socializare. N-are! O fi ilogic, în mintea creaţă a social-democratului angajat la stat, ca o entitate în denumirea căreia există cuvintele “promovare turistică” să aibă şi angajaţi pricepuţi… la promovare turistică.

Drept urmare, la 2 mai a.c., DGAMPT a achiziţionat prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contra sumei de 16.000 de lei + TVA, un pachet de servicii de promovare online pentru website-uri şi pagini de social media, cu întindere până la finele acestui an. Important de menţionat, în lumina rândurilor următoare, că achiziţia s-a făcut pe codul CPV 79341000-6 – “Servicii de publicitate”.

E la mintea cocoşului că, atunci când achiziţionezi (ceva, orice) din bani publici, prima grijă este să verifici dacă firma care livrează / prestează este legal autorizată să furnizeze produsele / asigure serviciile respective. Nu şi la mintea angajaţilor cu carnet roşu de partid, de la DGAMPT Hunedoara.

Potrivit informaţiilor furnizate sub nr. 495651/28.05.2022 de către Oficial Naţional al Registrului Comerţului, Top Tech SRL – firma de la care DGAMPT Hunedoara a achiziţionat serviciile de publicitate în sumă de 16.000 de lei + TVA – NU şi-a autorizat la sediul social, punctele de lucru sau terţi (conform art. 15 din L. 359/2004) codul CAEN 7311 – “Activităţi ale agenţiilor de publicitate”. Lăsăm la aprecierea angajaţilor DGAMPT dacă firma selectată are sau nu dreptul de a presta serviciile care, la începutul acestei luni, i-au fost achiziţionate prin SEAP.

DGAMPT este, de facto, controlată bicefal: de omul lui Nistor şi omul lui Avram. Unul dintre ei a adus la DGAMPT virusul acesta, al achiziţiilor de la firme neautorizate pe anumite segmente de activitate. Căci ambii, la entitătiţile de stat anterior coordonate, s-au mai dedat la fente din astea cu legea. Vom reveni.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii