Bă, voi nu mai aveți mândrie?

Bă, voi nu mai aveți mândrie?

Timp de citire: 2 minute

Voi fi sinceră încă din capul locului. Echipa de fotbal CSM Jiul Petroșani nu îmi mai trezește emoția de altă dată. Poate că ce era de consumat s-a consumat, exact ca într-o poveste de iubire, dar nu am uitat.

Poate că totul s-a consumat pe vremea când scriam de una singură cum pe iarba verde de acasă pășteau vacile. Jiul ajunsese o pășune. Când porțile erau furate pe bucată pentru fier vechi, tavanul se prăbușea prin vestiare, iar cutia milei cerea ajutor. Un singur lucru m-a impresionat în ultimii ani, mâna aia de suporteri care a rămas alături de echipa care, astăzi, nu se mai bate cu performanța.

Bă, dar voi chiar nu mai aveți pic de mândrie? Deva se bate de două sezoane la promovarea în Liga 2. Măcar încearcă. Corvinul, rivala voastră de la ora de istorie, a promovat în Liga secundă. Cu mare fast. Ca la nuntă. Voi? NIMIC? Ați uitat așa ușor istoria clubului peste care s-au așternut, cu voia voastră, praful și blasfemia? Ați ajuns să jubilați după o victorie cu Ezerișul sau Cărbuneștiul… Bă, voi glumiți?! Aveți peste 100 de ani de istorie, aveți repere în istoria voastră. Ați avut jucători de mare finețe și clasă. Bă, nu vă simțiti rușinați să încălțați ghetele și să calcați pe iarba lui Libardi și Tonca. Se rușinează și păpădia de tentativele voastre eșuate. Mi s-a tocit pixul și tocul scriind ode pentru Jiul, pentru Jiul ăla care transmitea emoție și vibrație. Azi Jiul nu mai contează. E o „afacere” cu porțile închise. Unde sunt orgoliul și mândria celei mai iubite echipe din Valea Jiului?! Ați devenit o tristă comedie care nu e Jiul. Eu îl vreau pe Jiul ăla care te făcea să urli din toți rărunchii și te  urca pe gardurile stadionului. Pentru echipa aia eu m-am apucat de scris. Azi o vedem și nu e. Unde ești tu, Jiule?

Scriu de 26 de ani despre Jiul ăla care era cât pe-aci să fie transformat în târg de vechituri… Bă, ați uitat? Eu, nu!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii