AUR-ul din Vulcan, pasibil de amendă contravențională

AUR-ul din Vulcan, pasibil de amendă contravențională

Timp de citire: 3 minute

Ședința ordinară de joi, 25 mai, a Consiliului Local Vulcan s-a desfășurat un pic pe repede înainte. La ordinea de zi erau programate, pentru dezbatere și aprobare, nouăsprezece proiecte de hotărâre și de aceea ședința a început la ora 10.00.

Fiind zi
de mare praznic creștinesc, Înălțarea Domnului, în care se omagiază și eroii neamului, primarul și consilierii locali erau așteptați să participe și la slujbele religioase de la cimitirul din Coroiești și la osuarul de pe dealul Ploștina din Paroșeni. Voi relata, desigur, despre hotărârile mai importante aprobate la ședința din săptămâna trecută, dar acum aș vrea să mă opresc la ceva despre care s-a vorbit la „Diverse”. Chestiunea respectivă – care este posibil să vă fie, deja, cunoscută, fiindcă a apărut și pe Facebook – a fost amintită de consilierul local Daniel Lehăceanu.

Cu câteva zile
înainte, în stațiile de autobuz din Vulcan au apărut afișe inscripționate „AUR la Consiliu”. Cam de 50/40 cm ca dimensiune, cum a apreciat primarul Cristian Merișanu, afișele au un vădit iz electoral. Asta deși, la o adică, prin utilizarea prepoziției „la”, iar nu „în”, cum este corect, s-ar putea spune că nici gând de așa ceva. Apoi, ar mai fi întrebarea care Consiliu (cu C mare, așa cum e scris pe afiș)? Consiliul Europei? Consiliul Local? Consiliul Județean? Consiliul profesoral? Consiliul Elevilor? și așa mai departe. În tot cazul, un lucru e clar: este vorba clar despre o contravenție. Asta, fiindcă amplasarea oricăror mijloace de publicitate în stațiile mijloacelor de transport în comun, cum este în acest caz, este sancționată de art. 49, al.1, lit.”f” din Legea nr. 185 din 2013 privind amplasarea și autorizarea mijloacelor de publicitate.

Articolul citat
încadrează la contravenție „amplasarea mijloacelor de publicitate fără aviz pentru publicitate temporară ori cu nerespectarea prevederilor acestora și a documentației tehnice care a stat la baza eliberării avizului, precum și montarea panourilor publicitare cu structură proprie și elemente de susținere care necesită fundație, fără autorizare de construire”. Contravenția menționată se pedepsește, conform aceluiași articol și celor spuse de primar, cu amendă de la 1.000 la 10.000 de lei. „Să-i dăm maximul, fiindcă este prietenul nostru!”, a fost larg la inimă consilierul Daniel Lehăceanu, întorcându-și privirea spre Florin Vasile Govor, președintele filialei locale a AUR, așezat pe un scaun aflat pe celălalt rând de mese. Acesta nu a comentat în nici un fel intenția lui Cristian Merișanu de a amenda filiala politică locală pe care o conduce.

În discuția
ulterioară purtată cu el, Florin Govor a negat că el ar fi fost văzut pe vreuna dintre camerele video de supraveghere care au înregistrat momentul lipirii afișelor. În plus, mi-a spus că operațiunea cu afișele este perfect legală, ar fi fost dispusă de la Deva și că ar fi avut loc și în alte localități ale județului. În schimb, Florin Govor s-a lepădat de gestul unui fost membru AUR, demisionat, spune el, acum două luni, care ar fi scos pistolul la o discuție în contradictoriu cu un om de afaceri cu care respectivul ar avea de împărțit ceva referitor la terenul cu care li se învecinează casele lor și pe care l-a reclamat pentru extinderea unei clădiri pe un teren situat, în acel moment, pe domeniul public. „I-a căzut din buzunar, a încercat să-l apere președintele filialei AUR din Vulcan, dar are permis de port armă”. Chestia e că pistoalele soft air nu necesită permis de port armă, dar deținerea și uzul lor sunt clar reglementate de lege.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii