Au tăiat nestingheriți lemn din pădurea lor și a vecinului. Acum au...

Au tăiat nestingheriți lemn din pădurea lor și a vecinului. Acum au amendă, dosar penal, dar tractor și lemn nu

Timp de citire: un minut

Săptămâna trecută jandarmii au fost avertizați, prin 112, despre un caz de furt de lemn din pădurea situată pe Valea Mişagului, comuna Şoimuş. Jandarmii s-au prezentat imediat la fața locului unde au prins trei bărbați care transportau material lemnos cu o remorcă trasă cu ajutorul unui tractor. Materialul lemnos transportat nu era marcat. În zonă au fost identificate 53 de cioate rezultate din tăierea fără drept a arborilor. Din aceştia, cinci arbori au fost tăiaţi de pe proprietatea altor persoane, iar restul de pe proprietatea făptuitorului. Volumul total al masei lemnoase tăiate fără drept este de 10,342 mc, iar valoarea prejudiciului este de 2.177,06 lei.

În cauză, jandarmii au întocmit acte de sesizare cu privire la săvârşirea faptelor penale de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, fapte prevăzute şi sancţionate de Legea 46/2008 – Codul Silvic, care vor fi înaintate pentru continuarea cercetărilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva. Materialul lemnos aflat în remorcă, precum şi utilajul folosit la transportul acestuia au fost ridicate şi predate în custodie până la terminarea cercetărilor.

Legea Codului Silvic nu permite nimănui să taie arborii nemarcați, fie că sunt pe proprietatea lui ori ba. Nu este permis nici transportul materialului lemnos rezultat în urma curățării unei pășuni. Sunt fermieri care mai curăță câte un teren de salciile sau mestecenii uscați. Dacă transportă materialul în altă parte și sunt opriți de poliție plătesc amendă și li se confiscă materialul lemnos. Uneori este dispusă și ridicarea autoutilitarei folosită la transportul materialului lemnos.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii