Au citit povești cu primarul, de „Ziua Cititului Împreună”

Au citit povești cu primarul, de „Ziua Cititului Împreună”

Timp de citire: 2 minute

A fost „Ziua Cititului Împreună”, iar elevii clasei a V-a de la Școala Gimnazială Nr. 7 l-au invitat chiar pe primarul Petroșaniului pentru a citi cu ei. Împreună au citit pe roluri, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi interpretând personajul „Omului de zăpadă”, iar copiii, rând pe rând, restul personajelor din poveste. Activitatea a îmbinat cartea cu tehnologia, folosindu-se tabla inteligentă montată recent.

„Cartea este mama învățăturii”, spune o vorbă din bătrâni, valabilă și în zilele noastre, deși într-o variantă mai modernă. Miercuri, la nivel internațional, s-a sărbătorit „Ziua Cititului Împreună”, iar în toate unitățile de învățământ s-au organizat activități care au avut cartea în centrul atenției. La Școala Gimnazială Nr. 7 din Petroșani, elevii clasei a V-a l-au invitat pe primar pentru a petrece împreună această zi și, firește, pentru a citi. S-au folosit de tehnologie, având table interactive digitale în toate clasele, dar au avut în mâini și cartea fizică. Ca poveste, școlarii au ales „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” de Matei Vișniec, iar pentru a face cititul mai interesant, s-a citit pe roluri, primarul interpretând rolul omului de zăpadă din poveste.

„Mă bucur că am putut să fiu cu cei mici și să citim împreună, în această zi, „Ziua Internațională a Cititului Împreună”, pentru că de multe ori nu doar cititul, ci și alte activități este bine să le facem împreună. Chiar dacă unii dintre noi vrem uneori să avem intimitate, este important să dăm un exemplu acestor copii, care, în zilele noastre, sunt foarte atrași de dispozitive electronice: telefoane, tablete, calculatoare. E bine să le folosească, dar sfatul meu pentru ei astăzi a fost să nu uite niciodată de cartea clasică, tipărită”, a spus primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi.

Timpul este unul dintre motivele invocate chiar și de elevi când vine vorba de citit. Între școală și activități extracurriculare, cei mici își fac cu greu timp pentru a mai deschide o carte, deoarece mulți preferă să și-l petreacă altfel. Cu toate acestea, există mulți iubitori de lectură.

„Copiii din clasa a V-a A l-au invitat pe domnul primar la această activitate. Ce am ales să citim astăzi este o piesă de teatru pentru copii. Toți și-au intrat foarte bine în rol, chiar și primarul, cu toate că, la orele de limba și literatura română, este primul joc de rol de acest fel. Cred că toată lumea a înțeles că această piesă este despre bunătate, prietenie și despre felul în care poți să dăruiești din ceea ce ai celor din jur. Într-adevăr, ca temă filosofică, ar putea fi considerată și trecerea timpului, însă, la nivelul lor, această problematică se percepe ca o alternanță a anotimpurilor și a succesiunii zilei și nopții. I-am întrebat pe copii dacă ei consideră că avem suficient timp, iar răspunsul lor a fost da, totul depinde de cum ne organizăm. Așadar, trebuie să ne facem timp pentru o carte”, a spus Monteola Gherlan, directorul Școlii Gimnaziale Nr. 7 din Petroșani.

Copiii, dar și primarul, care s-a așezat din nou într-o bancă de elev, au petrecut timp împreună. Edilul le-a povestit chiar și câteva întâmplări din anii săi de școală, iar toți au apreciat că activitatea a fost un succes.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii