Atletism / Start de sezon pe primul loc

Atletism / Start de sezon pe primul loc

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Florentina Marincu (20 de ani), de la CNS „Cetate” Deva, a câştigat proba de săritura în lungime din cadrul primei etape a Campionatului Naţional indoor, concurs ce a deschis sezonul atletic oficial din România.
În aceeaşi competiţie desfăşurată în week-end în Sala din Complexul bucureştean „Lia Manoliu”, Andrei Deliu, de la SCM Deva, s-a impus în concursul săritorilor cu prăjina.
„E bine că a câştigat şi că e pe primul loc şi în 2016. Noi ne propusesem o săritură peste 6,50 metri, însă reglajul dintre elan şi săritură a avut un pic de suferit, având în vedere că e primul concurs oficial după cinci luni şi jumătate. Vom participa vineri la Campionatele Naţionale Universitare, apoi la un Grand Prix şi sper să crească progresiv valoarea săriturii. Oricum, pentru Campionatele Mondiale de sală, programate la Portland, SUA, în perioada 17-20 martie, este valabil baremul realizat anul trecut la Campionatul European”, a declarat Nicolae Alexe. În aceeaşi probă, Georgiana Timu, în vârstă de 14 ani, tot de la CNS „Cetate” Deva, s-a clasat pe locul nouă cu o săritură de 5.12 metri. Andrei Deliu, de la SCM Deva, multiplu campion naţional în 2015, a fost singurul care a reuşit să treacă peste ştacheta înălţată mai sus de cinci metri în proba de săritură cu prăjină. Sportivul antrenat de Florin Bucur s-a impus cu un „zbor” de 5,10 metri, fiind urmat în clasament Florin Matei (CSM Oneşti) şi Bogdan Popa (Rapid Bucureşti), ambii cu performanţe de 4.70 metri.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii