Atletism / Crina Buzgan va participa la Maratonul de la Ierusalim

Atletism / Crina Buzgan va participa la Maratonul de la Ierusalim

Timp de citire: 3 minute
La ultima şedinţă a Asociaţiei „Bike and Run” Petroşani, în unanimitate şi în deplin consens, membrii asociaţiei au decis să o trimită pe sportiva Crina Buzgan la Maratonul de la Ierusalim, care se va desfăşura în data de 17 martie.
Crina Buzgan este o tânără de 23 de ani care în urmă cu doi ani făcea cunoştinţă cu lumea alergării montane chiar cu ocazia participării la Parângul Night Challenge, competiţie organizată de „Bike and Run” Petroşani, asociaţie a cărei membră a şi devenit ulterior. Pasiunea cu care a îmbrăţişat alergarea, talentul, potenţialul ei uriaş, dar mai ales seriozitatea de care da dovadă, au făcut ca în 2016 să aibă un palmares impresionant.
Şi anul 2017 l-a început în forţă, aducând deja pentru Valea Jiului două importante podiumuri: la Făget Winter Race – locul 3 la OPEN şi la Parângul Night Challenge- locul 2 OPEN. La Parângul Night Challenge, din cauza unei concurenţe acerbe la nivel naţional, organizatorii au introdus şi o provocare nouă pentru alergătorii din Valea Jiului. Respectiv un titlu de cel mai bun timp al unui alergător din Valea Jiului şi un titlu de cel mai bun timp a unei alergătoare din Valea Jiului. Crina Buzgan s-a dovedit, şi de această dată, că este cea mai puternică alergătoare din Valea Jiului, şi şi-a adjudecat titlul! „Pentru toate acestea, dorim să o ducem la maratonul de la Ierusalim. Dorim să ia contact cu  lumea mare a alergării mondiale, fără să punem niciun fel de presiune în ceea ce priveşte rezultatul. Ne dorim doar, ca prin această experienţă unică, să se întoarcă mult mai încrezătoare în forţele ei atunci când va aborda concursurile interne din acest an. Ne dorim să promovăm valoarea, seriozitatea şi potenţialul colegilor noştri de echipă”, a declarat Avram Iancu, preşedintele AS Bike and Run Petroşani.
Cârcotaşii – scai de Crina
Contactată de ZVJ, Crina Buzgan ne-a declarat: „Am auzit deseori de la cârcotaşi: Ce-i greu să alergi? Toată lumea poate alerga!? Aşa e, mulţi pot alerga dar nu toţi pot avea rezultate remarcabile. Nu mă consider o atletă de top, iubesc alergarea şi fac ceea ce-mi place cu multă muncă şi seriozitate. Nu mi-e frică de greu şi de eşecuri, astea mă motivează să muncesc mai mult. Am încredere în propriile mele forţe şi ştiu că nimic important nu se realizează fără sacrificiu. Vreau să le mulţumesc, din tot sufletul, celor care mă încurajează, au încredere în mine şi îmi arată că orice gram de transpiraţie pierdut la antrenamente este răsplătit. Mulţumesc prietenului meu Marian, care tot timpul îmi este alături şi mă susţine, colegilor de la AS Bike&Run Petroşani, care m-au acceptat cu braţele deschise în echipa lor, preşedintelui şi în acelaşi rând un bun sportiv şi prieten Avram Iancu, care s-a gândit să-mi răsplătească munca în cel mai deosebit şi unic mod şi  mi-a dat posibilitatea să cunosc adevăratele valori internaţionale ale atletismului, precum şi tuturor prietenilor din Petroşani, alături de care merg des la antrenamente. Să aveţi multă sănătate şi mii de km în picioare”.
Aşa sportivă, aşa antrenor
ZVJ v-a informat deja cu privire la dorinţa lui Avram Iancu de a străbate înot întregul curs al Dunării, în acest an. După ce s-a antrenat toată iarna la Bazinul Didactic din Petroşani, este o ocazie bună pentru Iancu de a face un cantonament de înot în Marea Mediterană, în zona Tel Aviv, unde temperatura apei în această perioadă a anului este de 18 grade Celsius, numai bună pentru antrenament. „Şi nu în ultimul rând, dorim să facem o incursiune în spiritualitate. Dorim să facem un pelerinaj pe la locurile sfinte, să mergem pe urmele Mântuitorului lumii”, a mai spus Avram Iancu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii