Asta da colaborare! / Primăria Lupeni + Apa Serv = 11.000.000 euro,...

Asta da colaborare! / Primăria Lupeni + Apa Serv = 11.000.000 euro, 12,8 km de reţea de canalizare şi 17,1 km de reţea de alimentare cu apă reabilitaţi complet

Timp de citire: 4 minute
Una dintre cauzele care au contribuit la inundaţiile care au avut loc la Lupeni în urmă cu două săptămâni a fost determinată de gravele deficienţe ale canalizării. Care nu a făcut faţă provocării debitelor mari de apă. Faptul că nici canalizarea Parisului nu a făcut faţă ploilor abundente nu reprezintă o consolare pentru Lupeni. Ai căror edili nu doar caută soluţii, ci şi le găsesc. 
Primarul Cristian Resmeriţă, prezent în acele zile cumplite în mijlocul evenimentelor, şi autorităţile locale au căutat soluţii pentru ca pe viitor astfel de situaţii să nu se mai repete. În urma solicitării primarului Cristian Resmeriţă, în dimineaţa zilei de vineri, 1 iulie, la sediul Primăriei Lupeni a avut loc o întâlnire, la care au participat reprezentanţi ai municipalităţii din Lupeni, în frunte cu primarul Cristian Resmeriţă, şi staff-ul operatorului de apă şi canalizare SC Apa Serv SA Petroşani, condus de directorul general Costel Avram.
În cadrul acestei întâlniri s-au pus la punct detaliile pentru derularea unui proiect de investiţii solicitat de primarul Cristian Resmeriţă, în vederea reabilitării reţelei de apă şi canalizare a municipiului Lupeni. Proiectul investiţional, care va avea o valoare de aproximativ 11.100.000 EUR, este un proiect finanţat din fonduri europene şi are ca obiect lucrări prin care se va reabilita tot sistemul de canalizare şi alimentare cu apă a municipiului Lupeni. În cadrul acestor lucrări vor fi reabilitate complet 12,8 km reţea de canalizare şi 17,1 km reţea de alimentare cu apă. Întrucât municipalitatea din Lupeni urmează să deruleze în scurt timp un amplu proiect de asfaltare a străzilor şi trotuarelor din municipiul Lupeni, cele două conduceri urmează să pună la punct toate detaliile, pentru ca lucrările de modernizare ce vor avea loc la reţeaua de apă şi canalizare să nu afecteze pe cele de asfaltare şi de modernizare a infrastructurii rutiere.
Referitor la importanta întâlnire de vineri, primarul Cristian Resmeriţă a declarat: „Este prima întâlnire pe care o avem cu cei de la Apa Serv. Nu vă ascund faptul că în urma inundaţiilor de acum două săptămâni am constatat că actuala canalizare reprezintă cea mai mare problemă pe care municipiul Lupeni o are în momentul de faţă. În calitatea pe care o am şi la rugămintea cetăţenilor, bineînţeles, am solicitat celor de la Apa Serv să facem în aşa fel încât împreună să găsim soluţii pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema canalizării care nu face faţă solicitărilor, Vreau să vă spun că la nici două săptămâni de la solicitarea pe care am făcut-o, conducerea Apa Serv a găsit soluţii, şi la acest moment există o certitudine, şi anume o sumă de circa 11.100.000 euro, pe care o vom investi împreună în sistemul de canalizare al municipiului Lupeni. Cu aceşti bani dorim să reabilităm în totalitate canalizarea şi să rezolvăm problemele pe care le avem. Important este că la momentul de faţă noi avem ample proiecte de asfaltări în municipiu, motiv pentru care o să mă consult cu populaţia şi o să-i rog pe cetăţeni să cădem de comun acord. Dacă va fi nevoie chiar să întârziem aceste lucrări de asfaltare, pentru că sub nicio formă nu voi fi de acord să asfaltăm azi şi să tăiem mâine, chiar şi pentru eventuale investiţii pe care le facem împreună cu cei de al Apa Serv. Va trebui să facem în aşa fel încât să realizăm un lucru cel puţin pentru 20-30 de ani, pentru că vedeţi, cel puţin pentru municipiul Lupeni, nu s-au mai făcut niciun fel de investiţii în canalizare după 1990. Nu am avut deschidere la cei care s-au perindat de-a lungul vremii la conducerea Apa Serv sau RAAVJ, cum s-a numit până acum câţiva ani. Vă spun că, în momentul de faţă, ca primar reprezintă o bucurie deosebită că pentru prima oară, după 26 de ani, avem un dialog foarte bun şi rodnic cu conducerea şi cu directorul Apa Serv. Cred că şi omul sfinţeşte locul şi este foarte bine că este aşa”. Costel Avram, directorul general al Apa Serv, a subliniat importanţa unei colaborări foarte bune, între conducerea Apa Serv şi administraţia municipiului Lupeni, având în vedere amploarea lucrărilor care vor fi realizate la sistemul de apă şi canalizare, dar şi lucrările de asfaltare care vor avea loc în municipiul Lupeni. Totodată, Avram a apreciat intenţia primarului Cristian Resmeriţă de a informa şi a consulta populaţia despre ceea ce se va face, acest mod de lucru fiind benefic pentru toate părţile implicate în derularea unui astfel de proiect investiţional.
Reprezentanţii celor două entităţi au căzut de acord că vor fi găsite soluţii, astfel încât prin cooperare în domeniul proiectelor de investiţii şi coordonarea de către Apa Serv şi Primăria Lupeni disconfortul creat cetăţenilor pe parcursul derulării lucrărilor de investiţii să fie minim şi lucrările de asfaltare să nu fie afectate.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii