Aşa da! / Amendat că plimba un câine periculos fără botniţă

Aşa da! / Amendat că plimba un câine periculos fără botniţă

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Proprietarii patrupedelor de talie mare, încadrate în grupul câinilor periculoşi, trebuie să ştie faptul că legea nu mai este ignorată.
Jandarmii amendează proprietarii câinilor, care nu respectă legea. Câinii trebuie plimbaţi  în lesă, iar cei periculoşi cu botniţă. Pot exista comentarii contra aplicării legii, care aduc drept argument faptul că sunt zeci de câini vagabonzi pe stradă, fără botniţă şi lesă. Este adevărat, dar este, de asemenea, adevărat că toţi câinii agresivi luaţi de pe străzi nu sunt eliberaţi, ei rămân în permanenţă în adăposturi, separaţi inclusiv şi de ceilalţi câini, pentru a nu le face rău.
Miercuri, 4 noiembrie, jandarmii au depistat în  Petroşani, un tânăr care deţinea un câine periculos fără botniţă. Jandarmii l-au  sancţionat pe tânărul, în vârstă de 17 ani, domiciliat în oraşul Petrila, cu amendă contravenţională în valoare de 750 lei, întrucât deţinea un câine periculos fără botniţă într-un spaţiu public, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.
Credem că şi Poliţia Locală Petroşani ar putea identifica mai mulţi astfel de stăpâni inconştienţi. Cu o singură condiţie: să şi urmărească ce se întâmplă pe monitoarele la care se uită…. Nu de alta, dar Petroşaniul are sistem de monitorizare video din 2012, la vremea respectivă sistemul (12 camere ce monitorizează 24 de ore din 24) făcând parte din ultima generaţie. Chiar aşteptăm să ni se comunice câţi stăpâni inconştienţi de câini au fost prinşi de Poliţia Locală cu ajutorul sistemului de monitorizare. Nu de alta, dar în 2012 au fost angajaţi 4 operatori. Până atunci, un sincer bravo jandarmilor petroşeneni!
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii