Arcaşul Răzvan Marcu – în top 32 / Şanse mari să ajungă...

Arcaşul Răzvan Marcu – în top 32 / Şanse mari să ajungă la Olimpiadă

Timp de citire: 2 minute

Arcaşul Răzvan Marcu de la SCM Deva – Minerul Aninoasa s-a calificat în etapa 16-imilor de finală la Campionatul Mondial de tir cu arcul, care se desfăşoară în Danemarca, realizând cea mai bună performanţă a României la acest concurs.

Sportivul din Aninoasa, antrenat de Viorel Hăbian, a intrat astfel în topul celor mai buni 32 de arcaşi ai lumii şi are mari şanse de a obţine biletele pentru Jocurile Olimpice „Rio 2016”.

În competiţia pe echipe, reprezentativele României au părăsit concursul după primul tur preliminar. Formaţia masculină – antrenată de Viorel Hăbian şi alcătuită din Răzvan Marcu (SCM Deva – Minerul Aninoasa), Andrei Dănilă şi Daniel Ciornei (ambii de la CSM Iaşi) – a acumulat 1268 de puncte din 1440 posibile şi a ocupat locul 22 din 58 de echipe prezente la start. În urma acestui rezultat, tricolorii au ratat prezenţa în etapa duelurilor directe pentru care s-au calificat doar primele 16 clasate. În finala mare de la masculin au ajuns Coreea de Sud şi Italia, iar în cea pentru locurile trei-patru s-au calificat USA şi Taipei. La echipe mixte, România, în alcătuirea Simona Băncilă – Andrei Dănilă, s-a clasat pe locul 33 din 60 de echipe şi a fost eliminată, întrucât mai departe s-au calificat doar primele 16 combatante. La echipe mixte, finala pentru aur va opune echipele din Coreea de Sud şi Taipei, iar în cea pentru bronz se vor duela China şi Georgia.

Clasat pe locul secund dintre cei trei arcaşi români prezenţi la start în etapa calificărilor cu un rezultat de 626 de puncte, Răzvan Marcu a dat lovitura în tururile eliminatorii. Sportivul din Valea Jiului l-a învins în primul tur pe Juan Carlos Stevens din Cuba cu 6-2, după un duel în care era favorit. În turul secund, arcaşul antrenat de Viorel Hăbian a realizat surpriza şi l-a eliminat cu scorul de 6-4 pe Michele Frangilli din Italia, care era cotat ca favorit, întrucât este reprezentantul uneia dintre cele mai puternice şcolii de tir cu arcul din lume. În urma celor două succese, sportivul din Aninoasa a ajuns în etapa 16-imilor de finală, între cei mai buni 32 de arcaşi ai lumi, în care îl va întâlni pe Van Der Ven Rick din Olanda. Celălalt român calificat în competiţia individuală eliminatorie, Andrei Dănilă a trecut în turul I de Heorhiy Ivanytskyy din Ucraina cu scorul de 6-2, iar în turul secund a pierdut cu scorul de 0-6 în faţa olandezului Van Der Ven Rick, cu care se va duela Marcu. „Veterana” Simona Băncilă, de la SCM Deva – Minerul Aninoasa, singura reprezentantă a României în concursul feminin, a pierdut în primul tur eliminatoriu cu scorul de 0-6 în faţa spotivei Lisa Unruh din Germania.

Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii