Apel la mila preacucernicului Laurențiu: / Dați bani și pentru evenimente culturale în...

Apel la mila preacucernicului Laurențiu: / Dați bani și pentru evenimente culturale în Valea Jiului!

Timp de citire: 2 minute

Săptămâna aceasta, pentru „Zilele Hunedoarei” – un eveniment de importanță locală programat abia peste 3 luni (21-23 iulie) – Consiliul Județean Hunedoara alocă 250.000 de lei, bani destinați onorariilor (dar și pentru transportul, cazarea și masa) artiștilor care vor poposi în județ în ultima zi de bairam. Banii se alocă la propunerea semnată personal de Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara, ca urmare a unei solicitări a administrației publice locale de la Hunedoara.

Ne aflăm în fața unui gest plin de tandrețe politică la adresa primarului Bobouțanu de la Hunedoara, după ce în județ circulă vorba că fostul senator Nicula își face pârtie spre o candidatură la șefia administrației județene, fapt ce i-a dat cu roatele-n sus pe Nistor și Avram, cuprinși de o mărinimie fără de margini din bani publici pentru a-i ține de partea lor pe primarii PSD. Căci, așa cum poate ați intuit, banii de lăutari nu provin de la drumarii și meșterii Manole agreați la județ (care nu știu scăderea, ci doar adunarea), ci tot de la bugetul județean.

Potrivit celei mai recente situații a Direcției Județene de Statistică, în municipiul Hunedoara domiciliază 69.385 de persoane din totalul populației județului, care se ridică la 440.964 de persoane.

Așteptăm cu interes proiectele de hotărâre prin care, tot de la bugetul județean, vor fi finanțate încă de pe acum manifestări similare la Petrila (23.113 locuitori), Petroșani (39.503 locuitori), Aninoasa (4.357 locuitori), Vulcan (26.690 locuitori), Lupeni (24.864 locuitori) și Uricani (8.989 locuitori).

Folosind aceeași unitate de măsură, în Valea Jiului, unde domiciliază 127.516 persoane, aportul CJ Hunedoara ar trebui să fie de 460.000 de lei, din care peste 140.000 de lei pentru populația din municipiul Petroșani.

Și, ca să nu se spună că vrem să dăm banii la lăutari, promitem ca, în Valea Jiului, sumele alocate de CJ să fie direcționate spre  reprezentații ale unor trupe de teatru pentru copii (acei copii ale căror familii nu își permit bilete de 70 de lei la spectacole în vogă, gen gașca Zurli), spectacole ale unor mari actori ai momentului (deoarece și pensionarii din Valea Jiului merită bucuria de a vedea nume precum Florin Piersic sau Horațiu Mălăele) și un festival național pentru minte, inimă și literatură (care să depășească stadiul jenant al recitărilor gen „Cântarea României”, girate cu voioșie de vreo 2 ani de consiliul județean). Vom fi, promitem, calculați cu fiecare leuț de la bugetul județean. La care, pentru că suntem aproape 130.000 de suflete, contribuim și noi din greu.

Dacă lăutarii pentru „Zilele Hunedoarei” (populație 69.385 persoane) sunt de interes județean și costă 250.000 de lei, vă asigurăm că evenimentele culturale pentru Valea Jiului (populație 127.516 persoane) sunt de importanță națională spre cosmică, strategică, deci merită 460.000 de lei. Dați, așadar, bani și pentru evenimente culturale în Valea Jiului!

Alocări specifice de la bugetul Consiliului Județean Hunedoara

Municipiul Hunedoara (69.385 locuitori) – 250.000 LEI

Orașul Petrila (23.113 locuitori) – 0 (ZERO) LEI
Municipiul Petroșani (39.503 locuitori) – 0 (ZERO) LEI
Orașul Aninoasa (4.357 locuitori) – 0 (ZERO) LEI
Municipiul Vulcan (26.690 locuitori) – 0 (ZERO) LEI
Municipiul Lupeni (24.864 locuitori) – 0 (ZERO) LEI
Orașul Uricani (8.989 locuitori) – 0 (ZERO) LEI
– – –
Total VALEA JIULUI (
127.516 locuitori) – 0 (ZERO) LEI

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii