Anul acesta la Deva: / Doar două competiţii de gimnastică

Anul acesta la Deva: / Doar două competiţii de gimnastică

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Numai două dintre concursurile interne cuprinse în calendarul competiţional (provizoriu) pentru anul 2016 dat publicităţii de Federaţia Română de Gimnastică, se vor desfăşura la Deva.
Cele mai multe competiţii naţionale de gimnastică vor avea loc anul acesta la Buzău. Deva, una dintre cele mai importante „case” ale gimnasticii româneşti, va găzdui în anul 2016 un concurs de gimnastică aerobică şi unul de gimnastică artistică. Este vorba de „Cupa Cetăţii” la gimnastică aerobică, programată în perioada 27-29 mai, şi de Campionatul Naţional Individual al Junioarelor, care va avea loc în perioada 19-21 octombrie. Tot două competiţii vor avea loc la Sibiu şi Oneşti, în vreme ce cele mai multe întreceri vor avea loc la Buzău şi Bucureşti.
Pe lângă competiţiile interne, cele mai multe şi importante întreceri rezervate gimnasticii sunt programate în străinătate. La gimnastica artistică, cele mai importante, în ordine cronologică, sunt: Concursul Preolimpic (Rio de Janeiro – 16 – 20 aprilie) – ultima şansă de a se obţine calificarea la ediţia 2016 a Jocurilor Olimpice, Campionatele Europene (Berna, 28 mai – 5 iunie) şi, desigur, Jocurile celei de a  XXXI-a Olimpiade moderne (gimnastica în perioada 6 – 16 august.
La aceste întreceri majore se adaugă o serie de competiţii (întâlniri bilaterale, etape de Cupa Mondială, alte concursuri) menite a permite atingerea de formă pentru obiectivele principale. La gimnastică aerobică, competiţia anului va fi Campionatele Mondiale din Coreea de Sud (Incheon, 13 – 19 iunie). Calendarul activităţii gimnasticii româneşti nu cuprinde doar sectorul competiţional, ci şi o serie de acţiuni naţional şi internaţional  la nivel federal sau al cursurilor de perfecţionare pentru antrenori sau arbitri.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii