Aninoasa. 140 de miliarde lei pentru construcția unui bloc cu 60 de apartamente!

Aninoasa. 140 de miliarde lei pentru construcția unui bloc cu 60 de apartamente!

Timp de citire: 2 minute

În urma cu câteva luni, primarul Aninoasei ne împărtășea faptul că, după o discuție purtată cu Liviu Dragnea, acesta i-a promis primarului Dunca că va face cumva, astfel încât propunerea de a se construi un bloc la Aninoasa, în locul barăcilor de la Iscroni să devină pusă în practică încă de anul acesta, după rectificare.

Se pare că Liviu Dragnea n-a vorbit aiurea și, chiar dacă pe alte planuri are greutăți din ce în ce mai mari, a reușit să se țină de cuvânt. După 25 de ani de eșecuri, indiferent de guvernare, iată că a trebuit să vină anul 2015 ca să se rezolve această problemă de imagine a Văii Jiului, dar și o problemă socială. Rămâne de văzut cum se vor acomoda acei oameni la blocul cel nou, dar asta e o altă discuție.

„Se pare că drumurile făcute de mine la București n-au fost degeaba și au dat rezultate. Deci, n-am venit cu tolba goală, am obținut finanțarea pentru blocul cu 60 de apartamente, unde vor sta cetățenii de etnie romă, care, în prezent, locuiesc în barăcile de pe strada Centrul 2 din Iscroni, cele de lângă drumul național. Zilele următoare, practic în săptămâna care începe, într-una din zile voi semna contractul cu Ministerul Dezvoltării, un contract de finanțare de aproximativ 140 de miliarde de lei, iar apoi sperăm să înceapă treaba, astfel încât această lucrare să se finalizeze cât mai repede. După semnarea contractului mai sunt câțiva pași de făcut, în sensul că vom putea să ne ocupăm de licitații, de proiectare și de tot ce ține de acest obiectiv, bineințeles după toate demersurile legale. Promisiunea domnului Dragnea a fost onorată și pe calea aceasta îi mulțumim încă o dată. Cu această ocazie, după finalizarea lucrărilor, ne bucurăm să scăpăm cu toții de această priveliște care a adus în timp, an de an, mult deserviciu imaginii localității noastre și a Văii Jiului, mai ales în ceea ce privește turismul. Toată lumea din alte părți, care trecea în sus și în jos pe DN 66A, se uita la acele barăci cu mirare, iar televiziunile mereu dădeau imagini de-acolo, catalogând toată Valea Jiului ca fiind așa peste tot, ceea ce nu era deloc corect”, ne-a declarat primarul Nicolae Dunca.

Să sperăm că acest proiect va începe cât mai repede, astfel încât după doi ani să vedem că la Iscroni, în locul barăcilor va exista o zonă curată, ecologizată, care să schimbe in primul rand imaginea Aninoasei și apoi a Văii Jiului..

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii