Alin Părău: „Cred că schiul este un sport care va avea viitor...

Alin Părău: „Cred că schiul este un sport care va avea viitor în Valea Jiului”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Fostul multiplu campion național la schi, Alin Părău a câștigat, recent, Cupa Fischer din Straja.

 

Antrenori – soții Huda

Alin a vorbit pentru „Ziarul Văii Jiului” despre șansele de supraviețuire ale acestui sport.

„Am început schiul de performanță la vârsta de 7 ani la CSȘ Petroșan,i cu doamna profesor Angela Huda. Mai apoi, am continuat cu soțul dumneaei, Iosif Huda. Cu ei am deslușit tainele acestui sport. La vârsta de 13-14 ani am fost multiplu campion național, am bifat prezențe pe podiumuri internaționale”, spune Alin.

 

Implicarea Federației

Alin Părău crede că viitorul acestui sport în Valea Jiului depinde foarte mult și de implicarea Federației Romane de Schi.

„Eu cred în renașterea acestui sport. Mi-ar plăcea să fie mai bine finanțat de către Federația de specialitate. Să avem rezultate măcar la nivelul țărilor din jurul nostru. Nu mă refer la Austria, Elveția sau Franța, care au rezultate de zeci de ani, sute de ani, ci la țări precum Bulgaria, Ucraina, Slovacia, Cehia Croația, țări micuțe, dar cu rezultate bune în Cupa Mondială. Nu îți trebuie foarte mulți bani. Sunt copii buni în țara noastră la acest sport, dar duc lipsă de finanțare de antrenori, de stat pe zăpadă mai mult timp. Ar trebui să aibă un program în care să îmbine foarte bine sportul cu școala. La noi trebuie să alegi, ori școala, ori sportul. Și atunci aici se oprește performanța. În străinătate schiezi dimineața și faci școală după masa. Mă bucur că în familia noastră acest sport are continuitate. Copiii mei fac schi. Cred că Valea Jiului va avea viitor în acest sport. Avem stațiuni frumoase, Straja, Pasul Vâlcan, Parângul, cu în potențial încă din neexploatat, Transalpina, care este la aruncătură de băț de noi. Cred în viitorul schiului, iar noi ne vom implica în direcția asta”, a conchis fostul campion național.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii