Alexandru Pădurean, / La patru popice de aurul naţional

Alexandru Pădurean, / La patru popice de aurul naţional

Timp de citire: 2 minute

Finala Campionatului Național de Popice la nivel de juniori și junioare U18 de la Petrila a debutat marți, 6 februarie, cu întrecerile la individual clasic.

Mureșence de top
Primele la start au fost fetele. Titlul de campioană națională la popice – junioare U18 i-a revenit sportivei Seres Bernádett de la Clubul Sportiv Electromureș Romgaz Tg. Mureș, cucerind locul I și medalia de aur la individual. De altfel, sportivele din Tg. Mureș au ocupat tot podiumul la individual, spre satisfacția delegației mureșene, îndeosebi a antrenorului fetelor – Orosz Istvan.
Tot sportivele de la Tg. Mureș au obținut și medalia de argint și titlul de vicecampioană națională prin Gál Timea Beatrix, iar cea de bronz a fost adjudecată de Bato Judit Katalin, medalii puse în joc de Federația Română de Popice.
„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele fetelor noastre. Vreau să mai adaug că mulțumim gazdelor noastre, Petrila a fost întotdeauna o gazdă extraordinară, cu arena de popice foarte bine pusă la punct. A fost un test util înaintea campionatului mondial, ușile lotului național sunt deschise, totul depinde de rezultatul sportivelor”, a declarat Matilda Antal, vicepreședintele CS Electromureș Romgaz.

Medalie de argint pentru Pădurean
CS Inter Petrila a avut sportivi doar în competiția masculină la individual U18, elevii lui Marcel Dobrică fiind încurajați chiar înaintea startului întrecerii de primarul Vasile Jurca, care a obținut promisiunea sportivilor de a lua o medalie la individual, urând succes tuturor participanților la competiție.
Podiumul la individual masculin a fost mai „colorat”, chiar dacă pe prima poziție s-a situat tot un sportiv de la Clubul Sportiv din Tg. Mureș, antrenat de Seres Jozsef.
Astfel, titlul de campion național la popice – junior U18 i-a revenit sportivului Szász Tibor Levente de la CS Electromureș Romgaz Tg. Mureș. Medalia de argint și titlul de vicecampion național a fost obținută de Alexandru Pădurean de la CS Inter Petrila, iar cea de bronz a fost adjudecată de Nicolae Botezatu de la CS Siderurgica Hunedoara.
„La un pas de aurul național la individual, doar 4 popice i-au lipsit sportivului Alexandru Pădurean pentru titlul de campion. Nu-i nimic, ne onorează și medalia de argint și îl felicit pe această cale”, a declarat Eugen Duma, președintele CS Inter Petrila.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii