Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara, despre moțiunea de cenzură pregătită de...

Adrian Nicolae David, prim-vicepreședinte PNL Hunedoara, despre moțiunea de cenzură pregătită de PSD: „Din punctul meu de vedere e un gest care ne arată un pic de disperare din partea celor din PSD. Nu s-a mai pomenit niciodată ca, la șase luni de la instalarea unui guvern, să se depună o moțiune de cenzură (…)”

Timp de citire: 2 minute

După punctul de vedere al senatorului PSD Cristian Resmeriță, legat de moțiunea de cenzură ce se pregătește în Parlament pentru Guvernul Cîțu, astăzi ZVJ vă prezintă părerea unui reprezentant al Partidului Național Liberal, prim-vicepreședintele PNL Hunedoara, Adrian Nicolae David. ZVJ l-a întrebat pe Adrian David, aflat la Petroșani pentru o altă acțiune, ce părere are despre această moțiune de cenzură și care crede că ar fi șansele ca această moțiune să treacă, în condițiile în care există tot felul de zvonuri că o parte din parlamentarii liberali ar trăda, în condițiile în care în actualul PNL există ceva dispute de alegerile pentru șefia partidului ce vor urma.

„E dreptul fiecărui partid, sau, mă rog, al unui anumit număr de parlamentari să depună o moțiune de cenzură. Din punctul meu de vedere e un gest care ne arată un pic de disperare din partea celor din PSD. Nu s-a mai pomenit niciodată ca, la șase luni de la instalarea unui guvern, să se depună o moțiune de cenzură și sincer în asemenea moment acest demers este fără nici un rost, în condițiile în care în Parlamentul României există o majoritate clară și o ordonare firească a lucrurilor la nivel politic. Dar până la urmă se vede doar o nouă încercare, un fel de lucrare de control pentru coaliția aflată la guvernare, care va trece ca și altele. Nu va fi o reușită pentru PSD, sub nicio formă, parlamentarii liberali fiind aici pe aceeași lungime de undă. Există, e drept, o competiție electorală în interiorul PNL, dar care nu va avea repercusiuni asupra Guvernului României în acest moment. Chiar președintele Orban a declarat că decizia luată de partid este ca parlamentarii să asigure cvorum, dar să NU voteze! Este foarte clar și o decizie înțeleaptă!”.

Reamintim că, pentru a trece moțiunea de cenzură, cei de la PSD și cei care susțin moțiunea au nevoie de un plus de 30 de voturi. Voturi care nu ar putea veni decât de la cei din coaliția puterii. Rămâne să vedem la vot dacă PSD a găsit sau nu cei 30 de parlamentari dispuși să trădeze și să voteze cu tabăra cealaltă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii