Adrian Nicolae David, președintele CAS Hunedoara: „Atacând furibund acțiunea absolut îndreptățită și...

Adrian Nicolae David, președintele CAS Hunedoara: „Atacând furibund acțiunea absolut îndreptățită și legală a prefectului județului Hunedoara, administratorul Costel uită complet de drama unui pacient…”

Timp de citire: 3 minute

Într-o reacție publică, David dezvăluie și faptul că, în doi ani și jumătate de când este membru în Consiliul de Administrație al Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, Costel Avram “…nu a binevoit să fie prezent decât la 3-4 ședințe, din cele peste 30 convocate. Atât este interesul lui pentru sistemul de sănătate din județul Hunedoara (cam 10%…)”

Fără să-l întrebe nimeni de vorbă, Costel din Verșeni s-a trezit vorbind despre reacția firească a prefectului de Hunedoara în raport cu problemele sistemului de sănătate din județul Hunedoara. Pentru că n-are parte de voturi, esențiale în cariera unui politician, Avram se poate dovedi util doar în calitate de ațâțător în numele vremelnicilor săi șefi, mai mereu alții.

Chiar dacă e firesc să nu tolereze băgarea în seamă a oricui,  liberalii n-ar trebui să aplece urechea la toate părerile unor angajați de categoria a doua, gen administratori și portari, indivizi care dau în cel mai bun caz dovadă că n-au nimic de lucru. Redăm integral, în cele ce urmează, reacția publică a directorului general al CAS Hunedoara.

Am luat act, cu stupoare, de poziția halucinantă exprimată public de administratorul Costel Avram, referitoare la situația pacientei internate în vara anului 2022 la Spitalul de Urgență din Deva, care a reclamat nereguli grave, în timpul administrării tratamentului prescris și a procedurilor medicale la care a fost supusă.

Domnul Costel (fostă rezervă de rugbist și miner care a văzut mina doar în poze, dar a încasat salarii la fel ca ortacii care trudesc în subteran) pune la îndoială și politizează actele de control întocmite de specialiștii Casei de Asigurări de Sănătate Hunedoara, oameni cu peste 20 de ani de experiență în acest domeniu și cu o carieră construită prin muncă și cinste. Atacul politic la adresa instituției pe care o conduc este nepermis și neavenit și îi cer public să își retragă afirmațiile și să își prezinte scuzele.

Domnul Avram este și membru în Consiliul de Administrație al CAS, pe care încearcă lamentabil să o denigreze, și ar trebui să cunoască obligația instituției de a manageria sistemul sanitar și de a controla și sancționa eventualele abateri de la contractele cu furnizorii. Din păcate, de mai bine de doi ani și jumătate, de când are această calitate, domnul Costel Avram nu a binevoit să fie prezent decât la 3-4 ședințe, din cele peste 30 convocate. Atât este interesul lui pentru sistemul de sănătate din județul Hunedoara (cam 10%…) Cât despre competența domniei sale în materie de sănătate publică, va reamintesc că în 2020 era tot pe funcția actuală și atât de prost a gestionat problemele apărute în pandemie, la Spitalul Județean, încât a fost nevoie să fie instalată o conducere militară.

Atacând furibund acțiunea absolut îndreptățită și legală a prefectului județului Hunedoara, domnul Călin Petru Marian, administratorul Costel uită complet de drama unui pacient a cărui viață a fost pusă în pericol de o decizie greșită a unui medic și ne arată încă o dată cât de indiferent este el la astfel de probleme.

În loc să pună în practică strategia managerială a președintelui CJ Hunedoara, administratorul umblă cu săgeți otrăvite, exact ca partidul care a pornit acest scandal, partid în care pare că s-ar regăsi de minune. În loc să rezolve problemele județului, absorbția de fonduri europene, întârzierile uriașe și nepermise în derularea proiectelor, administratorul are timp de taclale pe rețelele de socializare.

Domnul Costel Avram este de 23 de ani în funcții de conducere la nivel județean, în Hunedoara, și practic și-a legat numele de fiecare eșec al administrației publice din această lungă perioadă. Astăzi, județul nostru este pe locul 39 ca și nivel al salariilor în România, este codaș și la investiții și la facilități turistice. Atât a putut Costel, deși în toată această perioadă a fost plătit regește din banii hunedorenilor!

Eu cred ca noi merităm mult mai mult. În primul rând, noi toți – pacienți, medici, hunedoreni din toate ariile de activitate, merităm mai mult respect, nu să fim puși la colț de oameni care nu se pricep la nimic altceva decât să dea din gură.

Adrian Nicolae DAVID

director general

Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara

PS: Realizarea indicatorilor manageriali ai subsemnatului (peste 150) este supusă verificării trimestriale de către conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Rezultatele au fost notate cu calificative între 4,97-5,00 puncte din 5,00 maxim posibile.

PPS: Știu că pentru acest text Costel Avram are nevoie de translator, dar sunt convins ca o să găsească pe cineva să i-l explice. Poate chiar pe cel care îi scrie postările!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii