Administraţia pregăteşte Petroşaniul pentru a arăta cât mai frumos de Sfintele Paşti!

Administraţia pregăteşte Petroşaniul pentru a arăta cât mai frumos de Sfintele Paşti!

Timp de citire: 3 minute

Încă de la începutul lunii, administrația publică locală petroșeneană se pregătește de Sfintele Paști. Marea sărbătoare creștină este întâmpinată prin curățenie, plantare de copaci și arbori ornamentali și montare de decorațiuni în Centrul Civic și în câteva parcuri.

Decorațiuni de Paști montate în zone centrale

Așa se întâmplă în fiecare primăvară la Petroșani, iar primarul ne transmite că împreună cu cei din primărie dorește să „întregească atmosfera de sărbătoare și să aducă bucurie, în mod special copiilor, care îl așteaptă pe Iepuraș, dar și tuturor locuitorilor municipiului sau celor care vizitează în această perioadă Petroșaniul”.
În această perioadă, lucrătorii de la DADPP au montat în mai multe zone din localitate decorațiuni cu specific pascal. Este vorba de iepurași și de ouă colorate, roșii în mod special, cum e și normal dacă vorbim de sângele vărsat de Mântuitor pentru noi, oamenii. Poate că în anii care vin, dacă vorbim de copii, ar trebui să apară și decorațiuni cu scene biblice legate de Vinerea Patimilor și de semnificația Sfintelor Paști, astfel încât tânăra generație să nu uite de Fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos și de ce s-a întâmplat acum peste 2000 de ani, în detrimentul iepurașului, simpatic de altfel și așteptat de copii într-adevăr, dar irelevant în dogmatica creștin ortodoxă și catolică.

Peste 70 de arbori ornamentali și copaci plantați

În afară de aceste decorațiuni, există și alte câteva activități de înfrumusețare a orașului, care se desfășoară ori s-au desfășurat în această lună.
Începem cu plantările de copaci și de tot felul de arbori ornamentali. În această primăvară, s-au achiziționat undeva până în 70 de arbori ornamentali, care au fost deja plantați prin tot orașul, cei mai mulți anul acesta în Cartierul Aeroport, conform unui grafic realizat de către cei care se ocupă cu înfrumusețarea orașului, grafic avizat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. S-a ținut cont de plantările anterioare și de zonele unde s-au tăiat arborii bolnavi sau bătrâni.
„Zeci de arbori au fost plantați în această lună în mai multe zone ale orașului. Acțiunea a debutat cu străzile Unirii și Saturn, unde au fost plantați circa 60 de pomi ornamentali. Alți câțiva au ajuns și pe strada Aviatorilor, iar campania de plantare de arbori va continua la toamnă în toate zonele unde mai este nevoie, precum și anii viitori”, ne-a spus primarul Petroșaniului.
Firește că este vorba de soiuri de arbori care se pretează la clima Petroșaniului, iar primăria, prin oamenii ei, a mai plantat în mai multe zone și parcuri și în anii trecuți, marea lor dezvoltându-se armonios, cu unele mici excepții. Este vorba de tei și cireși americani, de catalpe, niște arbori foarte frumoși, precum și de mestecenii „globurali”, care fac coroanele ca niște globuri și sunt foarte estetici.
De asemenea, s-a mai completat cu tuia, acolo unde a fost cazul, cum a fost în fața clădirii ce adăpostește Clubul Pensionarilor și biblioteca.

21.000 de lalele plantate în toamnă, 10.000 de panseluțe pregătite pentru pentru vară

Pe de altă parte, primarul ne spune că în toamna trecută primăria a plantat peste 21.000 de lalele prin tot orașul, acolo unde există zone speciale pentru flori și în parcuri.
„Așteptăm să treacă aceste lalele, știm cu toții că acestea au un timp de viață nu prea mare, apoi vom planta în locul lor panseluțe și petunii, care vor încânta cetățenii de la finalul primăverii până spre toamnă. Avem pregătite un minim de 10.000 de fire de panseluțe și petunii, plus alte câteva mii de alte flori, inclusiv petunii curgătoare pe care le vom pune, cum facem în fiecare an, în ghivece pe stâlpi și la podul de peste Maleia undeva spre final de aprilie, când cu siguranță afară va fi mai cald. Vrem cu toții ca Petroșaniul să fie un oraș curat, îngrijit, cu flori și pomi ornamentali care să ne încânte privirile, cu parcuri frumoase și vizitate de copii, părinți și bunici, sau de toți cei care trec pentru câteva zile sau ore prin localitatea noastră”, ne-a spus primarul Petroșaniului.
În această săptămână se trage tare și la văruirea copacilor, operațiune ce va continua și după Paști și care se face concomitent și cu curățenia spațiilor verzi, în zonele unde nu s-a reușit până acum finalizarea acestei activități.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii