Administrația hunedoreană a primit aplauze pentru Opera Nights, în aceeași măsură ca...

Administrația hunedoreană a primit aplauze pentru Opera Nights, în aceeași măsură ca și soliștii Traviatei

Timp de citire: un minut

Opera Nights 2015 a debutat aseară cu „Traviata” de Giuseppe Verdi. Spectacolul s-a bucurat de succesul absolut de care se bucură în fiecare an – ”sala” a fost plină.

La acest spectacol special, între cei peste 500 de spectatori care au ocupat întreaga curte interioară a Castelului Corvinilor, s-au aflat și co-președinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Este a V-a ediţie a celui mai mare festival de operă în aer liber din Europa. Un demers cultural inedit pentru care organizatorii au fost aplaudați cu aceeași intensitate cOPERA LA CASTEL 2a și soliștii care au urcat pe scenă. Au luat cuvântul în deschiderea evenimentului primarul Viorel Arion și președintele Consiliului Județean Hunedoara, Adrian David. 

Castelul Corvinilor este una din gazdele acestui eveniment, alături de instituții culturale din Deva. Cu toate că muzica de calitate este de obicei ascultată doar în imobile cu acustică desăvârșită,  interiorul curţii castelului şi acustica pe care o oferă adaugă un farmec deosebit spectacolelor care se vor desfăşura în aceste zile.

Evenimentul este dedicat, anul acesta, onorării a două mari nume ale muzicii universale: Giuseppe Verdi şi Johann Strauss. Ieri seară, la Deva, evenimentul a continuat cu un spectacol de opereta „O noapte la Veneţia”, de Johann Strauss. Reprezentațiile vor continua vineri, la Hunedoara, cu „Nabucco”, de Verdi, iar sâmbătă, la Deva, va fi prezentat spectacolul „Aida”, de Verdi. Festivalul se va încheia la Hunedoara, duminică, cu opereta „Liliacul” de Johann Strauss.
La ediţia din acest an, participă 172 de artişti, susținerea principală fiind asigurată de soliştii, corul şi baletul Teatrului de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa. Toate spectacolele încep la ora 21.00, iar pe perioada evenimentului, la Palatul Magna Curia din Deva și la Castelul Corvinilor din Hunedoara funcționează Terasele Festivalului.
Mihaela PETROŞAN/Sonia LIBERESCU
(sursa foto: Facebook Primaria Hunedoara)

Opera Nights

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii