Acţiune de salvare în munţii Retezat. A ignorat sfaturile jandarmilor și a...

Acţiune de salvare în munţii Retezat. A ignorat sfaturile jandarmilor și a devenit victimă a cărărilor de munte

Timp de citire: un minut

Valea Jiului are salvamontiști și jandarmi de excepție, îi putem numi chiar îngeri păzitori. Cel puțin așa-i poate numi o femeie de 46 de ani, care era cât pe ce să-și piardă viața dacă și-ar fi pierdut urma cu totul în Munții Retezat.

jandarmi hunedoara (3)În data de 6 august 2015, salvamontiştii s-au întâlnit în zona Piule cu o femeie care urca singură pe munte. Aceasta îşi parcase maşina în zona Cheile Buţii, de unde a continuat deplasarea pe traseele marcate. Salvamontiştii i-au recomandat femeii să nu se aventureze singură pe munte deoarece vremea era nefavorabilă deplasărilor pe traseele montane din acea zonă, şi să se întoarcă la locul în care aceasta avea parcat autovehiculul proprietate personală.

A doua zi, respectiv în data de 7 august 2015, salvamontiştii s-au autosesizat cu privire la dispariţia femeii, deoarece autovehiculul acesteia era încă parcat în zona Cheile Buţii, în acelaşi loc în care era în ziua precedentă. La solicitarea Serviciului Public Salvamont Hunedoara, în jurul orei 15.30,  jandarmii din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane Câmpu lui Neag şi Straja au intervenit alături de salvamontişti pentru căutarea femeii.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au realizat echipe mixte şi au început căutarile pe traseele montane marcate ce pornesc din zona Cheile Buţii.  În zona Vârfului Pleşa a fost auzit un strigăt de ajutor venind dispre Scocul Urzicanului, loc în care, în jurul orei 19:15, salvatorii montani au găsit femeia. Acesteia i-a fost acordat primul ajutor, deoarece avea fractură deschisă la piciorul stâng şi entorsă la piciorul drept. Femeia era conştientă, însă puţin deshidratată.

Jandarmii montani şi salvamontiştii au procedat la transportarea femeii, în vârstă de 46 de ani, pe o targă universală UT2000, până la Câmpul Mielului, pe DN66A, de unde a fost preluată în jurul orei 21:30 de un elicopter şi transportată la un spital din Timişoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii