ACSH cere retragere onorurilor bisericești acordate lui Moloț

ACSH cere retragere onorurilor bisericești acordate lui Moloț

Timp de citire: un minut

Asociația Civică Solidaritatea Hunedoreană (ACSH) a trimis Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Daniel o scrisoare deschisă, prin care solicită retragerea „Crucii Episcopiei Devei și Hunedoarei”, conferită recent fostului președinte al Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Ioan Moloț.

În scrisoarea patetică, reprezentanții ACSH susțin că fostul șef al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, anchetat de jumătate de an într-un vast dosar de corupție, nu ar îndeplini condițiile etice și morale pentru a primi o distincție atât de importantă din partea Bisericii Ortodoxe Române.

Într-o pledoarie destul de agresivă, reprezentanții ACSH aduc în fața Patriarhului BOR Daniel note istorice și de tradiție locală care ar susține nevoia de selectare cu atenție a celor care sunt onorați de reprezentanții în teritoriu ai forurilor ortodoxe.

Între altele, petiționarii îi atribuie lui Mircea Ioan Moloț calificative dure, de genul „anti-român”, „demonic”, „anti-creștin”, „xenofob”, „fariseu”, criticând și faptul că acesta ar fi dat BOR sume importante de bani, de-a lungul anilor, undeva la aproape 9 milioane de lei.

Un alt argument împotriva onorării de BOR a lui Moloț ar fi faptul că acesta este cercetat într-un dosar de corupție.

„Ca urmare a celor prezentate mai sus, Prea fericite PATRIARH, în baza art. 14 lit.b și r, art.26 lit. n și t din Statutul BOR și a legilor, scrise și nescrise, ale CREDINȚEI ÎNTRU DUMNEZEU, BISERICĂ și ADEVĂR, vă solicităm SĂ-I RETRAGEȚI, personajului malefic Mircea Ioan MOLOȚ, Decorația „CRUCEA EPISCOPIEI DEVEI și HUNEDOAREI”, acordată, nedrept, de Episcopul GURIE, într-o procesiune de tipul FRĂȚIEI SATANICE!”, se arată în finalul scrisorii deschise adresată Patriarhului BOR.

Scrisoarea deschisă a ACSH

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii