Aceasta e întrebare: Cu gunoiul sub preş sau peste preş?

Aceasta e întrebare: Cu gunoiul sub preş sau peste preş?

Timp de citire: 2 minute
Ieri, la Deva primarii Văii Jiului au analizat cu cei de la consiliul judeţean care ar fi soluţiile pentru depozitarea temporară a gunoiului menajer din localităţile noastre, până ce noul deponeul ecologic va avea un operator de transport validat
La Horezu sau la Petroşani?
Una dintre variante de care se discută ar fi să se transporte gunoiul menajer tocmai la Horezu, în judeţul Vâlcea, „unde am fi primiţi, deoarece varianta Tg-Jiu a căzut deoarece pe noi nu ne primesc”, după cum susţine Dunca. A doua variantă ar fi Petroşani, undeva pe fostul perimetru al Minei Dâlja! „Există şi această variantă, ca timp de un an de zile toate primăriile din Vale, cu excepţia Vulcanului – primarul Ile găsind se pare o altă soluţie, o locaţie unde doar Vulcanul îşi va putea duce gunoiul menajer şi Aninoasa, primind propunerea şi noi de la dumnealui – să ducă gunoiul pe un loc unde era pe vremuri Mina Dâlja. Ştiu cu siguranţă că deja cei la Garda de Mediu ar fi fost să vadă zona şi să vadă dacă se respectă condiţiile impuse de legislaţie în vederea depozitării temporare a gunoiului menajer şi că inspectorii ar fi spus că exită premize să nu fie probleme în acest sens. Condiţia ar fi însă ca această groapă de gunoi temporară să fie închisă după un an şi ecologizată de cei de la consiliul judeţean pe cheltuială proprie. Rămâne să vedem ce discuţii au loc azi şi poate, cine ştie, mai apare vreo variantă”, ne-a spus înaintea şedinţei Dunca, primarul Aninoasei.
Fiindcă ne-a sărit în cap „varianta lui Ile de la Vulcan”, l-am întrebat pe Nicolae Dunca unde ar fi această groapă de gunoi? „Nu pot să spun deoarece primarul Vulcanului mi-a spus că o ţine secretă”… Probabil ca să nu se mai înghesuie şi alţii! Totuşi, unde-i solidaritatea primarilor din Vale de care se tot vorbeşte?
Primarul Iacob-Ridzi – rezervat 
Întrebat dacă ar fi de acord cu această groapă de gunoi, pe timp de un an, primarul Petroşaniului, aflat în drum spre Deva, ne-a declarat că încă nu ştie ce să spună în legătură cu acest subiect: „Până nu văd ce se discută, ce se propune şi ce argumente există din toate părţile, nu pot să declar nimic oficial. După şedinţă vom sta de vorbă şi voi da un răspuns şi pentru presă. Deocamdată există mai multe soluţii în discuţie, există şi varianta ca perioada de contestaţii după licitaţie să fie mai scurtă… Vedem”.
Rămâne de văzut cum se va soluţiona această cu adevărat problemă pentru primăriile din Valea Jiului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii