A pornit marşul lui Avram Iancu

A pornit marşul lui Avram Iancu

Timp de citire: un minut

Marţi dimineaţă (8 septembrie 2015), a început o nouă ediţie a Marşului naţional Avram Iancu, organizat de scriitorul Laurian Stănchescu. Marşul a început din satul Vidra de Sus, din judeţul Alba, de la casa în care s-a născut eroul moţilor din Apuseni, şi se va încheia sâmbătă în cimitirul de la Ţebea.

Pornirea în marş a fost pregătită cu un priveghi organizat la casa lui Avram Iancu din Vidra de Sus, în noaptea de luni spre marţi. Marşul va străbate traseul ce trece prin localităţile Câmpeni, Abrud, Mihăileni, Zdrapţi, Crişcior, Brad şi Ţebea.
„Vom străbate aproape 100 de kilometri până la Ţebea. În toate locurile unde sunt statuile Iancului îl vom celebra, vom aprinde lumânări, vom face de gardă, iar în toate bisericile pe care le vom întâlni în cale vor fi oficiate slujbe pentru sufletul lui Avram Iancu. Grupul va ajunge sâmbătă după amiază la Ţebea şi acolo vom face de gardă, un priveghi pentru Avram Iancu, până duminică dimineaţa”, a declarat luni, la Deva, Laurian Stănchescu.
La marşul omagial poate participa orice doritor, în ediţiile trecute alăturându-se unele personalităţi din politică, cultură, dar şi oameni simpli.

Marşul naţional Avram Iancu, care precede Serbările Naţionale de la Ţebea, se află la ediţia a cincea.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii