A pasat-o graţios. Ministrul Mediului cere ANAF-ului să tranşeze problema deşeurilor de...

A pasat-o graţios. Ministrul Mediului cere ANAF-ului să tranşeze problema deşeurilor de plumb de la Hunedoara

Timp de citire: un minut

Aflată în vizită de lucru în judeţul Hunedoara, Graţiela Leocadia Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a pus pe tapet problema deşeurilor toxice, periculoase chiar, deţinute de trei firme pe raza municipiului Hunedoara. O problemă care a atins cote alarmante, şi pentru încă nu s-a găsit o rezolvare.

„Am trimis Corpul de control pentru că am vrut să ştim care este situaţia. Cele trei societăţi nu au Autorizaţie de funcţionare, nu au Certificat de urbanism  şi nici Autorizaţie de construcţie. Din acest motiv am trimis şi Garda de Mediu. Nici una dintre cele trei societăţi nu funcţionează normal. În primă fază au fost amendate de garda De mediu cu aproximativ un miliard şi s-a dispus şi închiderea lor. Au fost făcute analize de sol şi s-a dat ordin prin care Garda de Mediu, APM şi ministerul au solicitat să vină ANAF-ul, pentru că aici ceva este dubios. Dacă aceste societăţi funcţionează fără autorizaţie şi îşi desfăşoară activitatea oriunde şi oricum, clar este şi evaziune fiscală”, a declarat ministrul.

Practic, acest răspuns care nu oferă o soluţie urgentă, pe măsura gravităţii situaţiei, pasează pisica moartă în curtea ANAF. Cum problema deşeurilor de plumb de la Hunedoara este cunoscută din noiembrie 2013, este lesne de observat că autorităţile se grăbesc. În sens opus.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii