Administraţia locală din Uricani / Vrea să „mărite” unele imobile „văduve”

Administraţia locală din Uricani / Vrea să „mărite” unele imobile „văduve”

Timp de citire: un minut
În urmă cu vreo 8 ani, dacă spuneai vreunui primar din Valea Jiului că imobilele fostelor instituţii de stat care au rămas nefolosite nu vor mai folosi nicicând, nimănui, mai ales administraţiei locale, te contrazicea, fără a clipi.
Mi-l aduc aminte pe Alexandru Blaj care încerca să convingă primarii de la Petrila şi Uricanisă scape de clădirile fostelor preparaţii care rămăseseră fără utilitate, în sensul de a le face una cu pământul, pentru a elibera terenul şi a-l valorifica. Dar toţi primarii credeau sincer că ele vor putea folosi totuşi unor eventuali investitori. Timpul a dovedit contrariul.
De exemplu, primarul Dănuţ Buhăescu era atât de convins că va putea face treabă cu fosta Preparaţie Uricani, încât a început procedura de reîntregire a domeniului public cu intabularea acelor terenurilor de la fosta Preparaţie. A fost nevoie de 6 ani ca să se reuşească acest lucru, pentru că la măsurători unii cetăţeni s-au arătat interesaţi de anumite terenuri şi le-au revendicat ca proprietate privată. A fost nevoie de procese în instanţe, acte, măsurători. După intabulare, primarul a tot mizat pe ajutorul Consiliului Judeţean Hunedoara, care ar fi putut investi în realizarea unui Aqualand pe locul fostei preparaţii. Acum Primăria Uricani face rapoarte de evaluări, dar pentru a vinde clădirile fostei şcoli şi a centrului de plasament din Uricani, rămase fără utilitate. De asemenea, se evaluează şi fostul Grup Social Administrativ al E.M. Câmpu lui Neag şi clădirea fostului grup social administrativ de la Preparaţia Uricani.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii