Uricani. Ce-a fost mai greu a trecut

Uricani. Ce-a fost mai greu a trecut

Timp de citire: 2 minute

La construcția noului pod fără pile din Câmpu lui Neag s-a trecut deja de etapele dificile. Amănuntul l-am aflat de la domnul ing. Laurențiu Drăghici, directorul SC Energo Construcția Paroșeni SA, firma care execută acest obiectiv de investiții la solicitarea Primăriei Uricani.

Am avut ocazia

să discut cu domnia sa săptămâna trecută, când, însoțindu-i pe primarul Dănuț Buhăescu și pe vicele Corneliu Braia, am ajuns în satul din capătul vestic al Văii Jiului, în apropierea fostei cabane Câmpu lui Neag. Loc în care se construiește noul pod peste Jiul de Vest. Construcția sa a început la sfârșitul anului trecut și, fiindcă am fost prezent la primele secvențe de demontare a celui vechi și de amenajare, în aval, a podului provizoriu, pot să spun, fără reținere, că echipa de muncitori face treabă bună.

Cu o săptămână

înainte de venirea primarului, la pod s-au montat cele cinci grinzi prefabricate. O operațiunea complexă în care, între macaragiu și  muncitori, trebuie să existe o sincronizare perfectă. Lucru de care a avut grijă maistrul Constantin Acasandrei. Miercurea trecută, constructorii lucrau la armarea tablierului în care, la ora la care citiți ceea ce am scris, cred că se toarnă deja betonul. Față de podul din Uricani, cel de lângă fosta casă de copii, la cel de la Câmpu lui Neag n-a mai fost nevoie de betonarea albiei, adică de executarea unul prag de fund, ci de amenajarea unor maluri pereate, adică întărirea malurilor prin amplasarea unor gabioane. În rest, el are cam aceleași dimensiuni cu ale celui din oraș: 24 de metri lungime, 7,5 metri lățime și 3,5 m înălțimea minimă la talveg.

Domnul director

Laurențiu Drăghici apreciază că, undeva la finele lunii iulie, se va putea asfalta, pentru repunerea lui în circulație, desfășurarea lucrărilor auxiliare fiind posibilă și dacă pe pod trec autovehicule. După care, în luna august, termenul de finalizare va fi respectat. Noul pod din Câmpu lui Neag este o adevărată binecuvântare pentru cetățenii care-și au gospodăriile în apropierea lui. Am auzit asta de la domnul Viorel Todea cu care a stat de vorbă Dănuț Buhăescu.

Dumnealui

i-a mărturisit primarului că, de câte ori ploua mai abitir, aveau probleme cu vechiul pod de lemn. Pe lângă faptul că, la pila de la mijlocul podului, se opreau lemne și gunoaie aduse de Jiul de Vest crescut, apa se revărsa și le inunda grădinile. „Da, a confirmat și domnul director, domnul Todea și vecinii săi au fost foarte cooperanți cu noi!”. Închei cu o asigurare dată de Dănuț Buhăescu și girată de ing. Laurențiu Drăghici.

În luna august vor fi gata și punțile de la Valea de Brazi și Uricani. Singura operațiune care a mai rămas de executat la ele este montarea construcțiilor metalice care se realizează în prezent la Hunedoara.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii