Vulcan. Dai un leu de om, dar acum merită

Vulcan. Dai un leu de om, dar acum merită

Timp de citire: un minut

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport public zonal Green Line-Valea Jiului, constituită pentru realizarea proiectului de dezvoltare zonală „Linie verde de autobuze electrice între Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani Green Line Valea Jiului”, s-a născut prin asocierea unităților administrativ-teritoriale mai sus menționate.

Municipiul Vulcan

a aderat la acest ADI odată cu aprobarea HCL nr.27/2018. Ordonanța de Urgență nr. 57/ 2019 privind Codul administrativ prevede că „Asociațiile de dezvoltare intercomunitară se finanțează prin contribuții din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale, precum și și din alte surse, în condițiile legii”. Ca atare, este de înțeles că și o parte din ”hrana” ADI pentru transport public zonal  Green Line-Valea Jiului este asigurată prin contribuția bănească a localităților componente.

În luna aprilie,

prin adresa nr.24538/27.04.2023, ADI pentru transport public zonal Green Line i-a solicitat Vulcanului să aprobe cuantumul cotizației de membru pentru anul acesta. Cotizația pentru 2023 a fost stabilită la 1 leu/locuitor. Numărul de locuitori ai municipiului este cel comunicat de Institutul Național de Statistică. Partea frumoasă a povestirii este că, în fine, după ani și ani, vorba cântecului, suntem tot mai aproape de materializarea celor două componente ale acestui proiect pentru care s-a semnat contractul de finanțare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii