60 de euro pentru un loc de muncă, dosar penal pentru șmenari

60 de euro pentru un loc de muncă, dosar penal pentru șmenari

Timp de citire: un minut

Ieri, Poliția municipiului Hunedoara a fost sesizată de o hunedoreancă de 40 de ani, care a reclamat faptul că,  în data de 26.06.2015, în timp ce naviga pe internet, a citit un anunț despre locuri de muncă în străinătate și a sunat la numărul de telefon indicat, iar persoana care i-a răspuns a îndrumat-o să-i  trimită suma de 60 de euro, pentru a ocupa unul din locurile de muncă disponibile. Femeia le-a relatat poliţiştilor că în data de 29.06.2015 a depus suma solicitată, dar nu a mai fost contactată și nici nu a mai putut găsi persoana care îi promisese că o va angaja.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune şi se fac investigaţii pentru identificarea autorului şi recuperarea prejudiciului.

Pentru prevenirea acestor tipuri de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă insistent să:

– nu acceptaţi în nici un caz să trimiteţi persoanelor necunoscute bani în avans pentru eventuale locuri de muncă sau concursuri!

– adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112 ori de câte ori aveţi suspiciuni cu privire la faptul că aţi putea fi următoarea victimă a unei infracţiuni de înşelăciune.

– în mod clar banii odată transferaţi sunt pierduţi iar „fericitul angajat” se transformă în păgubit.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii