DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Este pe bune un „as” al cardiologiei intervenţionale.
După peste 15 ani de perfecționare și experiență în Germania, un medic brădean a ales să se întoarcă acasă cu un plan pentru a reduce cât mai mult numărul celor care mor în urma unui infarct. Ceea ce pentru occidentali a devenit o banalitate – intervenția pe inimă, pentru români este un lux la care au acces în timp util doar cei care locuiesc în zona marilor centre universitare. Pentru locuitorii județului Hunedoara, dar și ai unor arii extinse din județele limitrofe, intervenția cardiologică făcută în timp util este aproape imposibilă. La Hunedoara, Doctorul Dorin Golcea și-a propus să transforme „imposibilul” în posibil, sau chiar în ceva absolut normal, așa cum este și în țara în care s-a supra-specializat în medicina intervențională cardiacă vreme de un deceniu și jumătate.

În 2019, 577 de locuitori ai județului Hunedoara au suferit un infarct. Astăzi mai sunt în viață doar 20. Una dintre principalele cauze ale acestei situații este faptul că majoritatea celor care au suferit infarctul nu au ajuns pe masa de operație în cel mult două ore de la nefericitul moment, pentru ca intervenția la care au fost supuși să fi avut cel mai bun randament posibil. Într-o țară dezvoltată, un caz de infarct ajunge pe masa de operație în cel mult o oră. Iar în astfel de cazuri timpul este mai mult decât prețios. Până acum, doctorul Golcea a salvat mii de vieți în Germania. De acum vrea să facă același lucru, dar în Hunedoara.

Cum anume, aflați citind întregul articol aici: http://www.primariahunedoara.ro/ziar/2022/04/dorin-golcea-un-as-al-cardiologiei-interventionale-a-ales-hunedoara/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii