26 septembrie / Termen limită pentru desemnarea candidaţilor UDMR Hunedoara la alegerile...

26 septembrie / Termen limită pentru desemnarea candidaţilor UDMR Hunedoara la alegerile parlamentare

Timp de citire: 2 minute

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an s-a încheiat în organizaţia judeţeană Hunedoara a UDMR. Comisia electorală judeţeană a UDMR Hunedoara a validat candidaturile lui Széll Lőrincz, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Hunedoara, pentru Camera Deputaţilor, şi cea a lui Iuliu Winkler, preşedintele Organizaţiei Judeţene Hunedoara a UDMR, pentru Senat.

Conform regulamentului UDMR referitor la nominalizarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare, sâmbătă, 3 septembrie, va avea loc şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Judeţeni (CRJ) al UDMR Hunedoara, în cadrul căreia, prin vot secret, vor fi validate candidaturile pentru Parlamentul României. Regulamentul pentru selecţia candidaţilor pentru alegerile parlamentare a fost adoptat de către Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) în vara acestui an. Conform acestuia, dosarele de candidatură trebuie să conţină CV-ul candidaţilor, descrierea detaliată a experienţei politice şi profesionale a acestora şi o declaraţie cu privire la colaborarea cu fosta securitate.

„În anul 2016, alegerile parlamentare vor fi organizate din nou pe baza listelor judeţene de candidaţi ale partidelor politice. Astfel, se pune punct experimentului nefericit al votului uninominal care a fost principala cauză a erodării încrederii în clasa politică, precum şi a performanţei Parlamentului României în ultimii 8 ani. Votul pe liste de partid asigură proporţionalitatea procesului electoral. În acest fel niciun vot nu se pierde, toate voturile exprimate în favoarea UDMR urmând să se materializeze în mandate în cele două camere ale Parlamentului. După cum am declarat de la începutul anului, organizaţia judeţeană Hunedoara a UDMR consideră că revenirea la votul pe liste judeţene asigură şansa organizaţiei noastre de a recâştiga un mandat de deputat.”, a declarat Iuliu Winkler.

CRJ care se va reuni, sâmbătă, pentru a finaliza candidaturile este compus din 41 de membri, printre care preşedinţii celor 16 organizaţii locale ale UDMR din judeţ, consilieri locali şi reprezentanţi ai organizaţiei de tineret, ai organizaţiei de femei, dar şi ai societăţii civile maghiare din judeţul Hunedoara.

UDMR Hunedoara va prezenta liste complete de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

În prezent, în UDMR se desfăşoară alegerile interne pentru desemnarea candidaţilor pentru alegerile parlamentare, termenul limită pentru finalizarea acestora fiind 26 septembrie.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii