26 iunie – „Ziua Drapelului Românesc”

26 iunie – „Ziua Drapelului Românesc”

Timp de citire: 2 minute

Uitată se pare de cei mai mulți politicieni, dar și de foarte mulți cetățeni obișnuiți sau proprietarii de firme ori șefii de instituții publice, „Ziua Drapelului Național” s-a desfășurat anul acesta în deplin anonimat la nivel de Valea Jiului. În puține locuri am putut vedea luni, 26 iunie, Tricolorul fluturând. Ba mai mult, pe alocuri, steagurile tricolore montate de ceva multă vreme de primării au putut fi văzute fluturând, cum se văd zilnic, dar multe murdare sau uzate pe alocuri, asta să fim blânzi și să nu zicem găurite sau rupte.

Vestea bună vine însă, poate nu v-ar veni să credeți, dar așa e, de la Aninoasa! Orășel care spre meritul lui face cinste Văii Jiului, arătându-le celor ce trec încoace și încolo spre și dinspre Defileul Văii Jiului, deloc puțini zilnic, că în această comunitate de la intersecția Jiurilor trăiesc români adevărați. Fluturat pe catargul din mijlocul scuarului de la intersecția de la Livezeni, Drapelul României arată bine și dă o oarecare importanță zonei, dându-le celor ce trec un sentiment românesc profund, într-o parte a Văii Jiului care, altfel, n-ar spune poate mare lucru. Reamintim că de acest loc se ocupă cu amenajările și curățenia Primăria Aninoasa, iar de TRICOLORUL care flutură impetuos, de mari dimensiuni, omul de afaceri Emil Părău, un sprijinitor al tradițiilor, obiceiurilor și bisericilor din Valea Jiului, dar și a tot ceea ce înseamnă românește. De fiecare dată când Drapelul României se uzează, vântul fiind principalul inamic, Emil Părău achiziționează și montează acolo un altul.

Reamintim faptul că la momentul arborării pentru prima dată a Tricolorului acolo, într-un cadru festiv, cu participarea multor persoane din partidele ce activează în Valea Jiului, dar și de la județ, de la cel mai înalt nivel, Emil Părău ne spunea că s-a ținut cont de faptul că zona respectivă este chiar aproape de limita de județ, acolo de unde mai departe începe județul Gorj și Oltenia, iar „ardelenii din Valea Jiului vor să cinstească și în acest mod faptul că există această țară minunată, ce cuprinde Transilvania, Țara Românească, Moldova și Dobrogea într-un singur stat, NAȚIONAL, INDEPENDENT și SUVERAN. Asta apropo de ce câmpii mai bat unii sau alții câteodată., în timp ce CONSTITUȚIA ȚĂRII spune foarte clar totul.

Revenind la „Ziua Drapelului Național”, tot luni, 26 iunie, cu această ocazie, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob-Ridzi a avut ceva să transmită, un acel „ceva” cu simț și spirit românesc și binevenit:

„Astăzi, 26 iunie, sărbătorim unul din simbolurile naţionale ale României care ne identifică pretutindeni ca popor: DRAPELUL NAŢIONAL. Reunirea celor trei culori ale drapelului românesc – roşu, galben şi albastru – are adânci semnificaţii istorice, exprimând continuitatea poporului român, idealurile de unitate şi independenţă care au ghidat neamul românesc de-a lungul întregii sale existenţe.

Să ne închinăm cu respect în fața unuia dintre cele mai importante simboluri ale țării – TRICOLORUL!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii