224 de cereri de îngrijire la domiciliu aprobate anul acesta

224 de cereri de îngrijire la domiciliu aprobate anul acesta

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Ieri a fost aprobată ultima listă a cererilor de îngrijire la domiciliu. În total 40 de persoane au primit avizul pentru decontul serviciilor de acest tip. Dar până luna aceasta, inclusiv, au fost aprobate 224 de asemenea cereri. Se decontează servicii de la 250 lei până la 825 lei, în funcție de tipul de îngrijire de care bolnavul are nevoie. De exemplu, valoarea  totală a serviciilor pe ultima lună sunt de 30288 lei.

În județul Hunedoara sunt 9 furnizori de servicii de îngrijire la domiciliu: DomoTerapia- Brad; Viamed Paramedical – Buceș, Filiala de Cruce Roșie Hunedoara – Deva, Centrul Medical Dr. Muntean – Deva, Medline Service- Deva, Asociația Caritas – Petroșani, Darteea Exmin – Petroșani, Asociația Axed – Deva, Asociația Samaritenii – Orăștiei. Bugetul aprobat pentru anul acesta pentru asemenea servici este de 306.000 lei.

Cei interesați pentru a obține astfel de servicii pot depune un dosar la Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara. Iată care sunt criteriile de prioritate pentru acordarea îngrijirilor medicale la domiciliu: data înregistrării cererii la casa de asigurări de sănătate; tipul și stadiul afecţiunii pentru care a fost efectuată recomandarea (afecţiuni oncologice; AVC; alte afecţiuni pentru care se face recomandare la externarea din spital; statusul de performanță al bolnavului – ECOG). Ce înseamnă statusul ECOG și cum se descrie el? ECOG 3 – pacient incapabil sa desfășoare activități casnice, este imobilizat în fotoliu sau pat peste 50% din timpul zilei, necesita sprijin pentru îngrijirea de baza (igiena și/sau alimentație și/sau mobilizare). ECOG 4 – pacient complet imobilizat la pat, dependent total de alta persoana pentru îngrijirea de baza (igiena și/sau alimentație și/sau mobilizare);

Criteriile  de prioritate pentru acordarea îngrijirilor paliative la domiciliu sunt următoarele: data înregistrării cererilor la casa de asigurări de sănătate; tipul și stadiul afecţiunii pentru care a fost efectuata recomandarea ( afecţiuni oncologice; HIV/SIDA); statusul de performanta ECOG al bolnavului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii