130 de rideri / Asaltează Oslea

130 de rideri / Asaltează Oslea

Timp de citire: 2 minute
La 25 februarie, Masivul Oslea din Munţii Vâlcan va fi asaltat de 130 de schiori şi snowboarderi, în singura competiţie de hike&ride din România, Red Bull Oslea Hiride. Cei mai tari schiori şi snowboarderi îşi dau întâlnire în acest weekend la Uricani, în vecinătatea Parcului Naţional Retezat, pentru a-şi demonstra calităţile şi pentru a-şi testa limitele în cadrul singurei competiţii de hike&ride din România. Intitulată „Oslea Hiride 2017”, competiţia se află la cea de-a VI-a ediţie.
La start, se vor afla atât veterani, care au participat la toate cele cinci ediţii precedente, dar şi concurenţi care vin pentru prima oară să-şi testeze limitele. Printre veterani îi regăsim pe Sonia Drăgan, Paul Affmeser, George Moşuţiu, Ionuţ Pintican şi Florina Conţ. Ei sunt cei care revin, an de an, cu plăcere, iar cei noi vin în căutarea unei experienţe cu totul diferită. La „Red Bull Oslea Hiride” vin rideri cu experienţă în freeride. Competiţia este împărţit în două secţiuni – schi si snowboard, fiecare dintre secţiuni incluzând patru categorii – feminin open, masculin open, feminin pro şi masculin pro.
„Red Bull Oslea Hiride este genul de competiţie la care vii de plăcere. Aşa că nu trebuie decât să te bucuri de fiecare moment, de urcare, de natură, de zăpadă, de oameni şi nu lua lucrurile prea în serios. Şi astfel vei simţi despre ce este vorba aici cu adevărat”, a declarat Ionuţ Pintican, unul dintre veterani.
Juriul este format din Radu Lungu (arbitru acreditat World Freeride Qualifier şi TTR), Constantin Bodea şi Vladimir Brezovszki la snowboard. Alin Gavozdea, Ştefan Mirescu şi Bogdan Stănilă, personaje cheie în zona locală de freeride, vor juriza la schi. Potrivit organizatorilor, pentru clasamentul final se va lua în considerare atât timpul de urcare, cât şi stilul de coborâre.
Cel mai bun timp primeşte 100 de puncte (toate secţiunile cumulate – schi – snowboard – masculin – feminin), iar punctajul scade cu câte 1 punct, în funcţie de poziţia ocupată. Concurenţii care se vor situa sub poziţia 100 vor primi 0 puncte. Fiecare arbitru poate acorda maxim 120 de puncte, în funcţie de următoarele criterii: linie – maxim 30 de puncte; air and style – maxim 30 de puncte; fluidity – maxim 30 de puncte; control technique – maxim 30 de puncte. Clasamentul final se calculează adunând punctajul obţinut la urcare şi la coborâre. Clasamentul va fi afişat după concurs la complexul din Cheile Buţii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii