12 de ani de minciună / Cum l-a durut în cot pe...

12 de ani de minciună / Cum l-a durut în cot pe Laurenţiu Nistor (PSD) de soarta DN 66A, Câmpu lui Neag – Valea Cernei. Dovezi, nu scorneli!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Fără să ne prindem, am aniversat anul acesta 12 ani de când Laurențiu Nistor, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, ne reprezintă interesele în calitate de deputat în Parlamentul României. Un trist record dacă ținem cont că una dintre temele permanente de campanie în Valea Jiului a fost deschiderea Văii spre Herculane, prin amenajarea deja celebrului drum care să lege zona noastră de Valea Cernei. Și, de acolo, cu întreaga lume.

Când vine vorba de drumuri, Nistor și PSD Hunedoara mint de îngheață apele. În 2016, broșura de campanie a PSD avea drept temă prioritară promisiunea de asfaltare și reabilitare a, cităm, „tuturor drumurilor județene, orășenești și comunale”. Au trecut mai mult de patru ani de când Nistor ne promitea, cu litere îngroșate și roșii, că în 2020 nu va exista petic de drum care să nu fie „boboc” în acest județ. Astăzi, însă, noroaiele de pe mai multe drumuri județene, pe care n-a pus nimeni nici măcar o roabă de piatră, sunt subiect de dezvăluiri pe posturile naționale de televiziune, emblematică pentru dezinteresul PSD Hunedoara fiind ediția emisiunii Pro TV cu titlul „Româna, te iubesc!”, difuzată sub genericul „Județe la stăpân”, referitoare la dezastrul administrativ hunedorean.
Revenim la subiect. Periodic, mimând preocuparea, deputatul Nistor a mai făcut câte o interpelare pe tema DN 66A. Demersuri care, deși PSD s-a aflat la putere până s-a decimat (parte din șefi populând pușcăriile, ori dezertând cu cățel și purcel spre alte formațiuni politice), n-au avut vreodată o finalitate. Deși duhnește a pricepere și preocupare, având discursul încrezut al binefăcătorului suprem, Nistor n-a fost în stare să ducă un lucru, chestiunea DN 66A, până la capăt. Că nu știe!
În 16 mai 2017, în plină eră PSD, Nistor s-a adresat ministrului PSD Alexandru-Răzvan Cuc (ministrul Transporturilor) pe tema DN 66A. Chiar foarte rapid, la început de iunie 2017, ministrul i-a comunicat că nu există o sursă de finanțare, DN 66A nefiind inclus în Master Planul General de Transport (MPGT). Nici un an mai târziu, în 19 martie 2018, un secretar de stat ceva mai deștept, susținut tot de PSD, anume Maria Magdalena Grigore, i-a comunicat lui Nistor că, deși DN 66A nu îndeplinește condițiile de a fi inclus în MPGT, soluția salvatoare este inițierea unei Hotărâri de Guvern pentru declasarea drumului, din național în comunal.
Cum a absolvit facultatea doar pe la 53 de ani, clar că Nistor n-a fost prea atent la Teoria Generală a Dreptului (TGD), o materie predată cândva de actualul său contracandidat, Adrian Nicolae David. Dacă era atent la cursul de TGD, Nistor ar fi aflat că printre persoanele care au calitatea de a iniția o Hotărâre de Guvern se numără prefectul și președintele consiliului județean. Mai exact, la acea vreme – martie 2018, Fabius Tiberiu Kiszely și Mircea–Flaviu Bobora, ambii susținuți de PSD.
Credeți că Nistor a priceput ceva din răspunsul secretarului de stat Maria Magdalena Grigore, iar Kiszely și Bobora au inițiat Hotărârea de Guvern salvatoare pentru DN 66A? Nici pomeneală! N-ai cu cine. Acasă cu ei!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii