1007 absolvenți au contestat notele la BAC

1007 absolvenți au contestat notele la BAC

Timp de citire: un minut

Luni s-au afișat rezultatele la BAC, și tot luni, cei nemulțumiți de note au putut depune contestații. În județul Hunedoara, 1007 absolvenți au cerut recorectarea lucrării. Sunt mulți care speră ca după contestație să obțină cele câteva sutimi necesare pentru a avea media 10, dar și mai mulți care își doresc ca după recorectare în dreptul lor să scrie „reușit”. Bineînțeles că există și posibilitatea ca nota să scadă.

Cu un procent de promovare de 75,21% la general – adică cumulat generația actuală, dar și candidații din cele precedente – județul Hunedoara se clasează pe locul 23 la nivel național, după afișarea rezultatelor inițiale. Cele finale se vor afla vineri, 12 iulie, pentru că până atunci lucrările celor nemulțumiți de note vor fi recorectate.

În județul Hunedoara, 1007 elevi au depus în termenul stabilit de legislație contestații, fiecare la proba la care s-a simțit desconsiderat.

„Poate să crească și numărul notelor de 10, vom vedea, pentru că sunt multe note de 9,90 sau 9,95, dar pentru asta așteptăm rezultatele finale care se vor publica în data de 12 iulie. Pot să vă spun că în județul Hunedoara s-au depus 1007 contestații dintre acestea 439 sunt la Limba și Literatura Română, 6 sunt la Limba și Literatura Maternă, 286 sunt la proba obligatorie a profilului, dintre care 93 la istorie și 193 la matematică și 276 la disciplinele din cadrul probei la alegere. Aceste lucrări contestate sunt reevaluare și așteptăm rezultatele finale”, a spus Maria Ștefănie, inspector școlar general ISJ Hunedoara.

În cazul elevilor care au depus contestații, dar nu vor reuși să obțină media cumulată de pe toate probele peste 6, ei vor putea susține din nou examenul la una dintre probe în cadrul sesiunii de toamnă a bacalaureatului. Perioada de înscriere pentru a doua șansă este între 15–22 iulie, iar probele scrise încep din 19 august.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii