Primăria Uricani a răspuns afirmativ chemării de a se alătura materializării unui...

Primăria Uricani a răspuns afirmativ chemării de a se alătura materializării unui proiect de mediu

DISTRIBUIȚI

Ieri dimineață, la Uricani au poposit trei membri ai organizației non-guvernamentale “Camera de Comerț și Industrie România-Japonia”, înființată în 2009, care-și are sediul în București. Numai că domnii pe care i-am cunoscut în biroul viceprimarului Corneliu Braia sunt de mai aproape de noi, din Târgu Jiu.

Problema pentru care
domnii Grigore Gomoi, IT-ist, Cristian Iosif, biolog, și Cristian Mihart, IT-ist, au ajuns la Uricani nu are legătură cu de comerțul, ci cu o chestiune legată de administrarea sitului Natura 2000 ROSCIO0129 Nordul Gorjului de Vest, de care oengeul are grijă conform actului de Administrare nr. 03/01.03.2010, încheiat cu Ministerul Mediului și Pădurilor. Mai pe înțeles, structura din care dumnealor lor fac parte este preocupată de protecția mediului, iar prezența domniilor  în această parte a Văii Jiului se explică prin aceea că din aria protejată avută în atenție se întinde și în Uricani. Caz în care prima care trebuie cooptată la realizarea proiectului ”Reconstrucția a patru habitate prioritare în cadrul ariei naturale” este administrația publică locală.

Totul a pornit
de la o discuție telefonică pe care viceprimarul uricănean a avut-o cu domnul Grigore Gomoi. După care au urmat vizita și discuțiile de ieri la care am avut ocazia să particip și eu. Proiectul promovat de domniile lor face parte din Programul Operațional de Infrastructură Mare, Axa Prioritară 4 ”Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminarea siturilor poluate istoric” și este finanțat din fonduri europene. Voi avea ocazia ca, pe viitor, să vă ofer și alte amănunte, fiindcă oaspeții Primăriei din Uricani vor reveni peste circa o lună de zile, când tot ce ține de acest proiect va face obiectul dezbaterii la întâlnirile care vor avea loc cu cetățenii orașului.

După ce primarul Dănuț Buhăescu,
care era așteptat la el în birou, iar după aceea a trebuit să plece urgent la Petroșani, le-a urat succes deplin în demersul lor responsabil, cei trei, însoțiți de viceprimarul Corneliu Braia, s-au îndreptat spre sala de ședințe a primăriei. Aici erau prezenți funcționari ai administrației publice locale, îndeosebi doamne, cărora domnii de la ONG le-au oferit materiale promoționale: sacoșă ecologică, tricou, șapcă, broșură, pix, toate având pe ele însemnele proiectului, cu denumirea și sursa de finanțare. A urmat proiecția unui film având ca temă, desigur, derularea și obiectivele proiectului. La următoarea vizită se va încheia un protocol de colaborare cu Primăria din Uricani, iar cei care vor fi avuți în vedere vor fi îndeosebi copiii. Este ceva firesc, din moment ce, în proiect, este vorba despre protecția mediului, în ansamblu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii