Frumusețea corpurilor de iluminat: TOT ce trebuie să știi despre aplicele de...

Frumusețea corpurilor de iluminat: TOT ce trebuie să știi despre aplicele de perete

DISTRIBUIȚI

Dacă tocmai ți-ai cumpărat o casă nouă și vrei să o amenajezi de la 0 sau poate îți dorești să o renovezi pe cea în care locuiești deja, vei acorda o atenție sporită numeroaselor  detalii, de la schema de culori pentru fiecare cameră, până la cele mai mici decorațiuni. Toate trebuie să se îmbine perfect pentru a crea armonia  pe care o visezi.

Amenajarea propriei locuințe poate fi o misiune dificilă, mai ales dacă nu ai parte de ajutor de specialitate, deoarece trebuie să cântărești foarte bine fiecare alegere.

Este posibil să simți o presiune destul de mare în acele momente, deoarece

îți dorești maximum de confort care să te ajute să te detensionezi după o zi stresantă la birou.

În plus, trebuie să iei în calcul faptul că și alegerea sistemelor de iluminat pentru locuința ta reprezintă un pas important. Acestea sunt elementele care întregesc designul casei și oferă plus valoare arhitecturii, în ansamblu.

Pe de altă parte, pentru a alege corect și ușor corpurile de iluminat pentru căminul tău, descoperă aici câteva trucuri, care, cu siguranță, îți vor ușura decizia.

De ce să optezi pentru aplice atunci când alegi corpuri de iluminat?

 În  general, aplicele se regăsesc într-o gamă largă de modele și culori. Mai mult, ele se integrează cu succes în mai multe tipuri de design, precum: elegant, clasic, modern sau vintage. Datorită avantajelor prezentate mai sus, dar și ale altora, îți va fi mult mai simplu să alegi aplicele pentru locuința ta, mai ai ales dacă știi ce model se potrivește în funcție de fiecare încăpere.

În altă ordine de idei, în continuare vei afla unde se potrivesc câteva modele ale acestui tip de corp de iluminat:

  • Aplicele cu braț reprezintă o alegere ideală pentru dormitor, deoarece poți renunța la clasicele lămpi de pe noptieră. În plus, acest tip de aplică e recomandată pentru spațiile înguste. Astfel, brațul poate fi ajustat până când se obține unghiul dorit.
  • Aplicele în miniatură sunt varianta perfectă pentru spațiile înguste, unde ai nevoie de o lumină mai puternică. Cămara, dressing-ul sau mansarda pot fi zone în care utilitatea acestora să fie pusă în valoare cel mai bine.
  • Aplicele clasice sunt cea mai utilizată categorie de corpuri de iluminat. Datorită versatilității lor, acestea pot fi poziționate în orice tip de încăpere. În funcție de tipul și culoarea luminii, ele se potrivesc perfect în living, deoarece poți obține o atmosferă primitoare și, totodată, prietenoasă. Aceste modele pot fi folosite în baie sau în bucătărie, spații în care este lumina are, în primul rând, un rol funcțional.
  • Aplicele cu spoturi reglabile sunt potrivite pentru camerele în care ai nevoie de o sursă de lumină reglabilă, cum ar fi: în living, baie sau dormitor. Un mare plus al acestora este că se pot poziționa, atât vertical, cât și orizontal.
  • Aplicele cu variator sunt o alegere inspirată pentru dormitor sau pentru camera copilului. De asemenea, le poți amplasa în orice altă încăpere care necesită o lumină difuză, deoarece aceste aplice pot ajusta intensitatea ei.

Așadar, în ceea ce privește alegerea corpurilor de iluminat pentru locuință, aplicelele reprezintă una dintre cele mai bune variante, deoarece, pe lângă faptul că au o grămadă de funcții utile, acestea nu condiționează optarea designului pentru fiecare cameră în parte.

Sursă foto:shutterstock.com

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii