Zona verde de lângă blocul 115 de pe strada Republicii lasă de...

Zona verde de lângă blocul 115 de pe strada Republicii lasă de dorit! / Primarul Vasile Jurca a promis că se va ocupa personal de ea și că va remedia situația!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Am fost sesizaţi de locatari din zona fostei poște din Petrila, că pe strada Republicii, într-una din lateralele blocului 115, cea dinspre Canalul Ludului, există un așa-zis spațiu de joacă „total neîntreținut, un loc periculos pentru copiii noștri și o zonă de lângă strada mare a orașului, aflată parcă în părăsire de către autorități, deși primarul actual, Vasile Jurca, a promis că primăria se va ocupa de ea.

La începutul acestei săptămâni am fost să ne lămurim dacă cele sesizate de câțiva cetățeni se adeveresc și să vedem cum stă situația și la Canalul Ludului, despre care am și scris de altfel, unde, la fel, alți doi cetățeni ne sesizaseră că situația nu se prezintă prea bine și azi-mâine vin ploile și nu va fi bine.

Ajunși la fața locului am găsit, într-adevăr, cam totul vraiște. În primul rând, am văzut că în zonă s-au făcut, nu demult, guri noi de canalizare, probabil pe lucrările de pe proiectul integrat. Partea proastă e că acel constructor a lăsat tot bolovănișul pe zona verde. Practic la final în loc să strângă bolovanii, ca să nu-i mai care i-au împrăștiat, dacă vă vine să credeți, prin iarbă. Acum, copiii, dacă aleargă pot să cadă și să-și spargă capul liniștit, Doamne ferește de așa ceva!

Apoi, în ceea ce privește ce ar trebui să vadă și să refacă primăria, este mobilierul de-acolo. Două bănci putrezite și o a treia ruptă de tot, tot putredă, stau acolo de veghe, aiurea am zice la cum arată! Hințile și toboganul sunt parcă din 1900 toamna, este clar că trebuie altele noi!

Toată zona e total neîngrijită și aici credem, cu părere de rău să o spunem, că și locatarii din acel bloc ar putea face mai mult, în condițiile în care e primăvară iar gospodarii adevărați ar cam trebui să aibă grijă de spațiile lor verzi, nu să aștepte să vină nu știm cine. Exact lângă Canalul Ludului, o mare grămadă de crengi uscate, tăiate, rețineți, de anul trecut (și spunem asta deoarece copacii din zonă nu sunt actualmente toaletați!), stau și putrezesc pe marginea apei. Cum spunea cineva, odată, șerpii și lighioanele mai lipsesc și tabloul ar fi complet!

După această constatare am stat de vorbă și cu primarul Vasile Jurca. „Da, e normal să scrieți ce vedeți și mă bucur că mi-ați spus, voi lua măsuri rapide și nu înțeleg de ce s-a ajuns la această situație, fiind vorba de o zonă lângă stradă. Nu știu exact unde e, dar am încredere în ce îmi spuneți și vom trimite acolo echipă să ecologizeze. Legat de locul de joacă, dacă le-am promis oamenilor, așa va fi, achiziționăm astfel de jocuri și vom schimba și acolo, inclusiv acele bănci de care spuneți. Facem Petrila mai frumoasă în fiecare zi. Este clar că nu toate pot fi făcute deodată, eu am o vorbă, toate pe rând și la timpul lor, nu repede și prost, că așa nu-mi place! Acum că mi-ați zis, voi merge personal acolo să văd despre ce este vorba”, ne-a spus primarul petrilean.

Rămâne să vedem dacă ceea ce ne spune primarul se va și întâmpla cât mai repede. Un lucru este însă clar: cei care au lucrat la canalizare ar trebui să vină și să-și ia bolovanii cu ei. Nu e normal cum au procedat!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii