Ziua Educatorului / Sărbătorită aşa cum se cuvine de autorităţile locale petroşenene

Ziua Educatorului / Sărbătorită aşa cum se cuvine de autorităţile locale petroşenene

Timp de citire: 4 minute

Probabil că fiecare dintre noi ne aducem aminte cu nostalgie şi plăcere de viaţa de elev, de dascălii noştri dragi care ne-au dat toate informaţiile necesare pentru a fi pregătiţi pentru viitor şi pentru tot ceea ce înseamnă viaţă. Alături de părinţi, profesorii, învăţătorii şi educatoarele ne-au fost cei care ne-au călăuzit paşii în fiecare etapă a copilăriei şi adolescenţei, iar astăzi, la rândul nostru, noi trebuie să le mulţumim.

Premii 
Ziua Internaţională a Educatorului este dedicată din anul 1994 tocmai acestor oameni minunaţi. Administraţiile locale marchează an de an acest eveniment, dând astfel dascălilor copiilor noştri onorul şi respectul pe care-l merită sau pe care ar trebui să-l merite. Aşa a fost  şi la Petroşani, unde primăria şi consiliul local au organizat o festivitate în cinstea acestei zile. Cu această ocazie au fost premiate cu 500 de lei şi cu câte o plachetă toate cadrele didactice şi nedidactice care anul acesta se pensionează, după o activitate de zeci de ani, de multă trudă şi devotament alături de copiii de pe băncile şcolilor şi grădiniţelor din localitate.
Tot în cadrul evenimentului, desfăşurat în Sala de Marmură a primăriei, au primit câte o plachetă şi acelaşi premiu în bani ca şi cei amintiţi înainte alte şase doamne profesoare de la două şcoli gimnaziale, pentru rezultate deosebite la evaluarea naţională.
Toate acestea n-ar fi fost posibile dacă la ultima şedinţă consiliul local nu aproba proiectul iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, prin care, de la bugetul local, s-a alocat suma de 10.000 lei.
În cadrul unei săli aproape pline, alături de primar şi de distinsele cadre didactice de la grădiniţele, şcolile şi liceele din Petroşani prezente au participat şi viceprimarul Florin Nicolae, alături de consilierii locali Ioan Rus şi Lavinia Grigoriu.
După discurs, primarul i-a strigat pe profesori, înmânându-le personal premiul, doamnele primind şi câte un buchet de flori albe.

Premianţii
Din grupul cadrelor didactice şi nedidactice care se pensionează anul acesta am reţinut pe: doamnele educatoare Aurora Ghinia şi Ilma-Dorina Ungur de la Grădiniţa PP3, doamnele profesoare Adina Carabă, Gabriela Ioanăş, Lenuţa Soare, Lucreţia Dumitrescu şi domnul Alexandru Szanto – administrativ de la Şcoala Gimnazială „I.G.Duca”, doamna profesoară Adriana Chelaru de la Şcoala Gimnazială nr. 7, doamna profesor Elena Blesneac de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, doamna profesoară Edith Mileti şi domnul prof. Eugen Vasile Făgaş de la Clubul Sportiv Şcolar, precum şi domnul profesor Ştefan Morari de la Colegiul Economic „Hermes”.
În ceea ce priveşte premierea cadrelor didactice cu rezultate deosebite la evaluarea naţională,  doamnele profesoare Steluţa Chifor, Elena Contoman, Magdalena Niculescu şi Maria Pop de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca”, precum şi două doamne profesoare de la Şcoala Gimnazială „Avram Stanca”, respectiv Elena Humel şi Mădălina Ispas au fost cele felicitate.

Talente locale 
Momentul artistic pentru crearea bunei dispoziţii între aceste premieri a fost asigurat de micuţa, dar foarte talentă, Adonia Antonescu, de care, cu siguranţă, se va mai auzi la festivaluri şi concursuri, fetiţa având o voce foarte puternică şi bine lucrată, precum şi de mult mai cunoscutul cântăreţ de muzică uşoară Andrei Popa.

Mesajul primarului
Din discursul primarului Tiberiu Iacob-Ridzi am reţinut următoarele cuvinte adresate cu destulă emoţie celor prezenţi: „La mulţi ani, doamnelor şi domnilor! Pentru noi este încă un moment important în care putem să vă aducem mulţumiri pentru ceea ce aţi făcut şi pentru ceea ce sper că veţi face şi în continuare pentru comunitatea noastră şi pentru copiii noştri în mod special. Sigur că administraţia publică locală lucrează foarte strâns cu dumneavoastră, cei care vă ocupaţi de educaţia copiilor noştri. Având în vedere ceea ce se întâmplă în vremurile acestea pe care le trăim, presiunea care este pe dumneavoastră e din ce în ce mai mare şi aşteptările din partea copiilor, a părinţilor şi din partea noastră sunt la fel de mari. Însă în centrul atenţiei sau în centrul acestei munci foarte grele pe care dumneavoastră o faceţi sunteţi dumneavoastră, dascălul şi de fiecare dată dumneavoastră trebuie să faceţi faţă la aceste provocări şi la această democraţie – îmi permit să pun în ghilimele acest cuvânt – înţeleasă prost de unii, mai puţin prost de alţii, sau neînţeleasă de foarte mulţi. Şi atunci, sigur, în astfel de momente noi, administraţia publică locală, eu, ca primar, încercăm să facem cunoscute preţuirea şi respectul pe care le avem pentru munca dumnea­voastră şi pentru dumneavoastră ca persoane. Eu pot să vorbesc acum şi în calitate de părinte, unul care are la şcoală unul dintre copii, şi pot să spun că e foarte greu şi să fii părinte în ziua de azi, dar cred că şi mai greu e să fii dascăl (…).
Eu vreau să vă mulţu­mesc tuturor pentru efortul pe care l-aţi făcut de-a lungul carierei, şi chiar dacă munca dumnea­voastră n-a fost plătită la adevărata ei valoare, măcar atât putem să facem, să vă arătăm respectul nostru şi să vă asigurăm de toată consideraţia noastră pentru tot ce aţi făcut şi faceţi pentru copiii noştri. Încă o dată eu vă urez la mulţi ani, multă sănătate şi vă doresc să puteţi să rămâneţi în activitate, fie în învăţământ, fie în altă parte deoarece comunitatea are nevoie de dumneavoastră şi de cunoştiinţele pe care le aveţi (…)”.

Poze şi şampanie
La final evident că toată lumea prezentă a ţinut să participe la o sesiune foto alături de primar, viceprimar şi cei doi consilieri locali prezenţi, după care fiecare a ciocnit cu fiecare câte un pahar de şampanie, aşa cum îi stă bine unui astfel de eveniment.

Ziua Educatorului la Petroşani – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii