Zilele municipiului Petroșani – în Piața Victoriei

Zilele municipiului Petroșani – în Piața Victoriei

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Conform unui proiect de hotărâre adoptat în unanimitate de consilierii locali la ultima ședință ordinară de Consiliu Local Petroșani, la finalul acestei luni vor fi organizate la Petroșani „Zilele Municipiului Petroșani”.

 

Acest eveniment este mult așteptat de foarte mulți petroșeneni, fiind organizat la Petroșani anual încă din anul 2001 (cu excepția anului 2020 când s-a întrerupt șirul din cauza pandemiei).

Timp de trei zile, în intervalul 30 iulie – 1 august, petroșenenii vor avea parte de concerte de muzică ușoară și populară în aer liber, susținute de soliști vocali, formații locale, precum și de formații renumite din țară între orele 19,30-23,00.

Trebuie menționat faptul că organizatori ai evenimentului sunt Consiliul Local Petroșani și S.C. Media Press Event SRL (firma realizatorului de televiziune din Petroșani, Ionuț Drăgotesc).

Legat de acest eveniment, după ședința de consiliu local primarul Petroșaniului a ținut să transmită următoarele, DADPP, conform hotărârii de consiliu, va pune la dispoziția partenerului amplasamentul pe care se va desfășura evenimentul, unul mai altfel decât în anii trecuți, în sensul că vorbim de platoul din Piața Victoriei, un loc unde circulația rutieră din municipiu nu va mai fi afectată. Vor fi puse la dispoziție, totodată, toalete ecologice, iar după orele 23,00 nu vor mai exista probleme cu zgomotul fiindcă vor fi gata concertele, (asta ca să fie clar din start că aceste evenimente nu-i vor afecta pe unii cetățeni mai sensibili la… auz). Dacă de la bugetul local nu vor fi suportați bani pentru concertele în sine, primăria va suporta doar cheltuielile cu utilitățile, de la Capitolul bugetar „Iluminat public și electrificări”, urmând ca S.C. Media Press Event SRL să suporte integral cheltuielile legate de organizarea evenimentului, conform hotărârii de consiliu adoptate: cheltuieli legate de echipamentul tehnic – scena și instalațiile de lumini și sonorizare, cheltuieli legate de onorariile artiștilor, inclusiv cheltuielile legate de cazare, transport și masă, cheltuielile legate de promovarea evenimentului în mass-media, precum și alte cheltuieli care apar pe parcurs la astfel de evenimente.

După ședința de consiliu local, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi a ținut să transmită următoarele:

„După ce anul trecut toate manifestările de acest gen au fost suspendate, pe fondul crizei sanitare care a afectat întreaga omenire, anul acesta se întorc Zilele Municipiului Petroșani.

Evenimentele vor avea loc în perioada 30 iulie – 1 august 2021, conform proiectului de hotărâre adoptat astăzi de Consiliul Local al municipiului Petroșani.

Zilele Municipiului Petroșani s-au desfășurat an de an, încă din 2001, aceste manifestări reprezentând o celebrare a tot ceea ce reprezintă municipiul Petroșani, inclusiv tradiția moștenită din moși-strămoși sau cultura locală, inspirată inclusiv de munca grea a truditorilor din subteranele Văii Jiului.

La fel ca și în ultimii ani și anul acesta Consiliul Local al municipiului Petroșani va fi co-organizator al acestor manifestări, alături de Media Press Event SRL, reprezentată de omul de radio și televiziune Ionuț Drăgotesc.

Media Press Event SRL va suporta în întregime toate cheltuielile legate de spectacole, în timp ce administrația publică locală va pune la dispoziție spațiul public pentru desfășurarea evenimentului.

Prima zi este dedicată folclorului, la ora 19.30 fiind programat un spectacol de muzică populară susținut de artiști și ansambluri din întreaga țară, sâmbătă, tot de la ora 19.30, va avea loc un spectacol de muzică pop/rock/dance unde vor evolua artiști consacrați, în timp ce ziua de 1 august este deschisă în totalitate talentelor locale, vedete fiind ansamblurile, interpreții și formațiile din Petroșani.

Anul acesta, Zilele Municipiului Petroșani vor avea ca loc de desfășurare zona din Piața Victoriei, astfel încât traficul să nu mai fie perturbat”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii