„Ziarul Văii Jiului” a avut dreptate: cu COVID-ul nu-i de glumit! /...

„Ziarul Văii Jiului” a avut dreptate: cu COVID-ul nu-i de glumit! / Petroșaniul se apropie cu pași repezi, la incidența de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 14 zile, de 6,00 la mia de locuitori

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

• Marți, 16 martie ,incidența în Petroșani la mia de locuitori era cu mult peste 5,31!  Doar la un cabinet de analize medicale – din 75 de analize COVID 19, 56 au ieșit pozitive  Și în județ incindența ajuns la 3,43 la mie!

 

După ce luni, 15 martie, județul Hunedoara avea o incidență înregistrată la 14 zile la cazurile de COVID-19 la mia de locuitori de 2,94, marți s-a sărit la un indice îngrijorător de 5,31 la mie. Asta doar în 24 de ore! „Ziarul Văii Jiului” și-a făcut datoria atrăgând atenția asupra situației epidemiologice REALE a Petroșaniului. Din păcate, cotidianul nostru a avut dreptate: Petroșaniul e la un pas de 6 la mie. Din păcate (iar!), eforturile edililor de a opri creșterea incidenței se lovesc de absurda măsură a Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR-Minorități naționale de a aduce cu orice preț (și prețul se vede și în județul Hunedoara) la școală elevii, condamnându-i la expunere maximă pe profesori, părinți, bunici. Trebuie să recunoaștem că tembelismul unor angajatori (culmea, unii chiar ai statului român!) merge până acolo, încât chiar dacă pe „moșiile” lor se înregistrează o incidență zonală de peste 200%, ei nu opresc locul de muncă, încălcând grosolan prevederile legale.

Ce-o mai fi vom vedea, dar dacă se continuă așa, și județul Hunedoara va avea mari probleme cu restricțiile. De altfel, directorul executiv al DSP Hunedoara (care, când a venit la Petroșani, spunea că nu e nici o problemă gravă, vă mai amintiți?! – n.r.) a transmis marți avertismente în acest sens tuturor primăriilor și nu numai.

Veștile nu sunt prea bune în acest sens nici în Valea Jiului. Petroșaniul, cel mai mare municipiu din zonă, a sărit la o rată de infectare îngrijorătoare, dar „normală” – ținând cont că școlile sunt deschise.

Marți, 16 martie, s-a ajuns la Petroșani la un record negativ de 5,31 la mia de locuitori, care este în creștere. Asta înseamnă că în câteva zile, o săptămână Petroșaniul riscă să o ia pe urmele Timișoarei, de exemplu, un municipiu care face parte din Regiunea Vest, ca și județul nostru. Bine, nu doar Petroșaniul e în creștere la incidență, să ne înțelegem, mai sunt și Vulcanul și Petrila, dar și multe alte localități din județ, mai mari sau mai mici, dar această localitate e „campioană” nedorită în acest moment, situația devenind tot mai îngrijorătoare.

Pe această cale, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi face un nou apel către populația Petroșaniului, rugând cetățenii să respecte cu strictețe măsurile sanitare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii