Vulcanul ardelean și-a găsit un frate moldovean

Vulcanul ardelean și-a găsit un frate moldovean

DISTRIBUIȚI

Cu mai multe vești a venit primarul Gheorghe Ile la ședința de consiliu local din luna trecută. Că s-au  scos la licitație publică lucrările pentru modernizarea Aleii Muncii  și a legăturilor acesteia cu  partea de sus a străzii Traian și cu strada Valea Lupșescă, în zona blocurilor „B” de lângă Petrom. Că se poate trece la ecologizarea fostei gropi de gunoi sau că se merge în line dreaptă cu proiectul „Green Line” Valea Jiului. 

Fără îndoială,
noutățile aceseta, îndeosebi aceea cu autobuzele electrice, îi vor bucura nespus pe vulcănenii de pe străzile Morii, Bazinului, Crividia, Abatorului sau chiar pe aceia de la strada Lupșească, ale căror drumuri vor mai rămâne multă vreme în starea jalnică în care se află acum. Numai că, iată, primarul a adus vestea care, în mod sigur, îi va umple de respect și de mândrie patriotică pe acești locuitori și-i va face să uite de problema străzilor pline de gropi. Gheorghe Ile a anunțat, cu tonul vocal adecvat, că primăria a primit solicitarea de a înfrăți Vulcanul cu un oraș de dincolo de Prut.

Localitatea
din Republica Moldova care a pus ochii pe Vulcan se numește Ialoveni, are circa douăzeci de mii de locuitori, și, conform datelor geografice furnizate de Ile, s-ar afla la doisprezece kilometri de Chișinău. Tot el a făcut cunoscut că, mai întâi, este necesară obținerea, din partea consiliului local, a unui accept necesar începerii demersurilor de înfrățire. Lucru care s-a și întâmplat. Mai departe treaba nu se va face bătând din palme, pentru că dosarul cu înfrățirea urmează să treacă și pe la Ministerul de externe.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii