Vulcan / Veşti bune de pe Traian

Vulcan / Veşti bune de pe Traian

Timp de citire: 2 minute

Pe şantierul deschis pe strada Traian din Vulcan nu se pierde timpul. Muncitorii stau pe loc efectiv doar în pauza de masă, în rest, dă-i muncă şi iarăşi muncă, pe tot timpul programului de lucru.

Progresele realizate
în operaţiunea de modernizare a străzii se văd de la o zi la alta. Zilele trecute s-a „raşchetat”, în vederea asfaltării, şi porţiunea cam de o sută şi ceva de metri dintre actualul sens giratoriu din plastic şi latura estică a sălii de sport. Nu am înţeles de ce nu s-a mai mers cu operaţiunea încă vreo zece metri aproximativ, până la celălalt capăt dinspre stradă al sălii? Pentru că şi pe porţiunea asta asfaltul a avut de suferit de pe urma deselor intervenţii făcute la conducta de apă potabilă. Să fie asta, fiindcă acolo se termină Traian şi mai departe este strada Parângului?

În fine,
frezarea vechiului strat asfaltic al străzii, ajuns ca vai de el, s-a efectuat şi în dreptul blocurilor „A”. Şi, înainte de a se ajunge aici cu freza, s-a procedat identic pe porţiunea de drum cuprinsă între giratoriul de plastic şi Clubul „Şansa”, unde reabilitarea este efectuată de către o altă societate comercială. Numai că asfaltarea nu va începe imediat, cum a reieşit dintr-o postare pe Facebook. Mai întâi, şi aici vor fi înlocuite bordurile şi se vor amenaja trotuarele.

Revin la partea de jos
a drumului unde, pe stânga, s-a încheiat montarea pavelelor pe trotuarul nordic. Tot în partea aceasta au fost săpate canalele şi au fost amplasate gurile de canal pentru cabluri. Lângă fiecare am observat săpate gropi. Sunt pentru stâlpii de iluminat public care-i vor înlocui pe actualii, m-a lămurit un muncitor afla în preajmă. La fel este şi pe partea cealaltă, dinspre blocurile turn, a străzi. Stâlpii vor avea deasupra panouri solare, ceea ce înseamnă că alimentarea cu energie electrică a becurile nu se va face din sistemul public de iluminat. Ceea ce nu-i rău, trebuie să recunosc, dar chestia e ca treaba asta să ţină şi după ce i se va face reclama cuvenită.

Vulcan / Veşti bune de pe Traian – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii