Vulcan / Un nou incendiu la G12

Vulcan / Un nou incendiu la G12

Timp de citire: un minut

Un incendiu violent s-a declanșat, luni dimineața, la un imobil din Vulcan. Flăcările au cuprins o locuință aflată la etajul al patrulea al blocului de garsoniere C12 de pe Aleea Muncii și amenințau să se extindă la încăperile învecinate.

Focul care, din

cele relatate de la un muncitor de la salubrizare, aflat în pauza de masă, a izbucnit la ora 11:00, a fost mediatizat și pe rețeaua de socializare Facebook. Cei care au postat imaginile filmate se cutremurau de ceea ce li s-a întâmplat locatarilor de la etajul acela și, ciudat, în loc s-o fi făcut ei, se întrebau, cu mirare, dacă a sunat careva la numărul de urgență “112”.

Am ajuns

la blocul cu pricina în jurul orei 12:00, când, din apartamentul incendiat, ieșea numai fum și, de sus, se aruncau diferite piese de mobilier făcute scrum. Intervenția pompierilor militari din Petroșani a fost promptă. Ei au ajuns la locul indicat cu două autospeciale de stins incendiile și cu o autoscară. La scara blocului a fost pusă în dispozitiv numai una dintre autospeciale de la care a fost întinsă o linie de furtun tip “D”. Celelalte mașini au rămas în așteptare pe strada Traian.

Prima măsură

luată a fost aceea a evacuării locatarilor de la ultimul nivel care nu fugiseră, alături de cei de la etajele inferioare, din cauza fumului degajat. Din fericire, am aflat de la plt adj, Constantin Cățan, nu au existat victime, iar operațiunea de stingere a focului a decurs corespunzător. În momentul acela, pompierii investigau cauzele declanșării incendiului. Este posibil ca acesta să se fi pornit de la un scurt-circuit electric. Acum doi-trei ani, în blocul respectiv a mai ars o garsonieră, ocazie cu care și-a pierdut viața un cetățean în vârstă.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii