Vulcan / Totul e în funcţie de cum va fi vremea

Vulcan / Totul e în funcţie de cum va fi vremea

Timp de citire: un minut

Credeam că, odată zăpada căzută, n-o să mai vad picior de constructor în partea de jos a străzii Traian din Vulcan. Aşa cum am constatat că a fost în ultimele zile ale săptămânii trecute.

Ieri am 
rămas plăcut surprins să-i văd din nou la lucru. Stratul subţire de zăpadă nu i-a împiedicat să continue ceea ce începuseră cu ceva timp în urmă. Oamenii acţionau pe trotuarul estic al străzii. Cei doi de lângă chioşcul de pâine mai aveau de pus pavele pe o lungime de aproape un metru şi ceva. Indiscutabil, terminăm astăzi, mi-a zis unul dintre băieţi. Un pic mai sus un coleg de-al lor se ocupa de aşezat pavele pe unul dintre sensurile de demarcaţie la intrarea în sensul giratoriu de la intersecţia cu Aleea Muncii. „Giratoriul lui Cârlan”, cum l-am botezat şi cum, am auzit, îi va rămâne numele. Un sens giratoriu amplasat aici doar ca să fie.

Sunt trei asemenea
sensuri de demarcaţie şi la toate se lucra la ora la care eu am dat pe acolo. O echipă puţin mai numeroasă lucra la porţiunea de trotuar aflată în construcţie lângă zidul de beton de la baza dealului pe care se află blocurile A1 şi A2. Optzeci şi cinci de metri are în lungime porţiunea asta şi ea va încorpora trotuarul propriu-zis, pista pentru biciclete şi zona verde. „Mult de lucru n-ar mai fi, recunoaşte şi inginerul care coordonează lucrările. Eu zic că, luna asta, terminăm tot ce avem. Numai să dea Dumnezeu să ţină şi vremea cu noi!”.

de Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii