Vulcan / Teamă de primărie

Vulcan / Teamă de primărie

Timp de citire: un minut
Pe strada Pinului, cum urci de la Lampă spre cartierul vulcănean Micro 3 Dallas, sunt şase corpuri de iluminat public. Toate pe dreapta, cum mergi în sus.
Dintre acestea,
cum am văzut ieri, în jurul amiezii, funcţionează două. Unul la capătul de sus, se poate vedea şi-n poză, dacă priviţi cu atenţie, şi altul în partea de jos. Undeva în dreptul izvorului. Problema e mai veche, mi-a sesizat un pensionar căruia nu-i scapă nimic din ce se întâmplă aici, şi dacă-i bun, şi dacă-i rău.
Asta-i una.
Asupra stării străduţei care, cum ajungi în pantă, puţin, puţin mai sus, se face la dreapta din asfalt m-a atenţionat un alt domn în vârstă. Nu-l ştiam, nu mă ştia, aşa că, văzându-mă că fac poze, o fi crezut că m-a trimis Ile pe acolo. „Da’ strada asta (şi mi-a arătat-o – n.a.) când o faceţi?”, m-a luat tare dumnealui de parcă aş fi fost de la primărie. Aşa am aflat că, în recenta campanie electorală, li s-a propus celor patru-cinci gospodari care au case aici că li se va pune pietriş pe drum şi că acesta va fi lărgi cât de cât.
Nu domnul 
care mă abordase mi-a zis amănuntele astea. Dumnealui, care-i stabilit în Vulcan din 1960, i-a fost frică să-şi zică numele sau numărul casei în care locuieşte. Nu am înţeles de ce. Păi cu o astfel de teamă – să nu-ţi spui deschis, problemele din cartier – faţă de administraţia publică locală sau, mă rog, faţă de un reprezentant al ei, fie şi primarul, la o adică, cum să te aştepţi să fi băgat în seamă, iar ele să-ţi fie rezolvate?

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii