Vulcan / Și cetăţenii trebuie să cunoască viitoarea arhitectură a parcului

Vulcan / Și cetăţenii trebuie să cunoască viitoarea arhitectură a parcului

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

de Gheorghe OLTEANU

Pandemia bat-o vina! Ea este cauza pentru care au fost oprite lucrările de modernizare a Parcului „Avram Iancu” din Vulcan. Cel puțin acesta a fost motivul invocat de către viceprimarul Pompiliu Barbu când a fost interpelat, pe această temă, de către ex-consilierul local Ștefan Fezsner, prezent la ședința de consiliu local din 25 iunie.

Acesta din urmă
a vrut să afle care sunt fondurile de finanțare a investiției și dacă ea constituie o urgență pentru administrația publică locală. „Da, este vorba de resurse proprii”, i-a răspuns Pompiliu Barbu în ceea ce privește finanțarea, și, a continuat el, „este o prioritate pentru copiii din municipiul Vulcan”. A afirmat, însă, că nu cunoaște suma de bani alocată lucrărilor, dar a fluturat în fața consilierilor locali câteva planșe color despre cum va arăta parcul.

Din încurcătura
cu banii l-a scos ing. Cosmin Capriș de la investiții. Proiectul este unul „în faza de derulare, am primit doar partea de arhitectură. Urmează să primim o viziune de estimare care va fi undeva la patru milioane de lei. Când vom avea proiectul vom veni în fața dumneavoastră!”. A consilierilor locali, adică, fiindcă, răspunzându-i lui Ștefan Fezsner, directorul i-a avut în vedere în primul rând pe consilierii locali.

Apropos de aceștia.
Domniile lor ar trebui ca, încă din această fază, să solicite acea „parte de arhitectură”. Ca să o vadă și s-o studieze în amănunt, pentru a-i putea aduce eventuale îmbunătățiri. Și, de ce nu, viitoarea arhitectură a parcului să poată fi consultată și de către cetățeni. Fără un astfel de demers este posibil ca, la final, parcul să se transforme în ceva hidos. Antecedent există.  Așa a fost și la așa-zisa „fluidizare a traficului rutier de pe Bulevardul Mihai Viteazul”, când, prin slugărnicia lor, consilierii locali de atunci au permis materializarea unui proiect ale cărui urmări nefaste au fost observate ani la rând de atunci.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii