Vulcan / Scumpirile se simt și la ambulatoriu

Vulcan / Scumpirile se simt și la ambulatoriu

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Modernizarea ambulatoriului din Vulcan a fost pusă la cale în 2015, când s-a decis ca, în acest proces de transformare, să fie cuprinse atât clădirea cu instalațiile interioare aferente, cât și dotările medicale pentru laboratoare și cabinete. Cererea de finanțare a fost depusă în septembrie 2018, iar proiectul a fost acceptat pentru finanțare în luna februarie 2019.

 

În luna aprilie

a aceluiași an s-a solicitat o corecție a documentației tehnice și a devizului, fiindcă avusese loc modificarea salariului minim pe economie în domeniul construcțiilor. Valoarea eligibilă a proiectului a rămas aceeași, dar a crescut la 1.635.030,44 de lei suma lucrărilor neeligibile. În iunie 2019 a fost semnat contractul de finanțare, numai că nepredarea proiectului tehnic în decembrie 2019 a avut ca urmare modificarea proiectului tehnic, la capitolul neeligibile, astfel că acesta din urmă a ajuns să fie în sumă de 1.764.820,43 de lei.

 

Proiectul a avut o perioadă

de licitații pentru proiectare și execuție, respectiv neatribuire în prima etapă, oferte neconforme, a doua etapă de reluare a licitației și contestații depuse și soluționate de CNSC. În fine, în martie 2021 a fost semnat contractul de proiectare și execuție, proiectul tehnic a fost predat în septembrie 2021 și a fost avizat de ADR Vest în noiembrie 2021. Lună care consemnează, de fapt, începerea lucrărilor de modernizare a ambulatoriului din Vulcan.

 

Lucrările decurg

corespunzător, lucru pe care Ștefan Feszner, membru în consiliul de administrație al spitalului, are grijă să-l comunice de fiecare dată când are ocazia colegilor săi din consiliul local. Dar, ca peste tot unde se construiește, nu pot fi evitate scumpirile materialelor de construcții care conduc, inevitabil, la necesitatea ajustărilor de preț. Ultima rectificare a fost efectuată la ședința de consiliu local din 31 martie. Conform hotărârii aprobate, “valoarea eligibilă a rămas nemodificată, respectiv 10.699.294,94 lei, din care contribuția UAT Vulcan de 2 la sută în sumă de 213.985,00 lei, valoarea neeligibilă în sumă de 2.970.761,18 lei, rezultând o valoare de proiect în sumă de 13.670.011,21 lei cu TVA”. Termenul de finalizare a lucrărilor executate de SC Luxuria Aedificium SRL București este septembrie 2023.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii