Vulcan / Șapte sau opt ani de promisiuni

Vulcan / Șapte sau opt ani de promisiuni

DISTRIBUIȚI

Ieri, când am vorbit despre proiectul acela prin care ar urma să se construiască patru locuri de joacă pentru copii în cartierele marginalizate ale Vulcanului, pomeneam și despre un alt proiect al primăriei vulcănene, realizat tot prin GAL, care a îmbătrânit de când își așteaptă finanțarea. Asta, ca să nu se mire nimeni dacă puștimea de grădiniță care așteaptă aceste locuri de joacă va fi la liceu sau plecată în străinătate când ele vor exista, într-adevăr.

Este vorba,
după cum unii s-au prins deja, despre strada Crividia. Au trecut ani și ani și au curs râuri de promisiuni în privința începerii reparării și asfaltării ei. De fapt, minciuni sfruntate, după cum și-au dat seama locuitorii ei, din moment ce fiecare dată avansată de către oficialități a trecut fără ca să se fi întâmplat ceva. Sigur pe sine, vicele Cristian Merișanu, fanul tiriștilor români din întreaga Europă, zicea, în ianuarie, că lucrările la drum vor începe în martie sau aprilie. Ba, mai mult, și-a dat și cuvântul de onoare că așa va fi. Fapt pentru care, după trecerea acestor luni, dacă ar fi avut demnitate ar fi trebuit să-și prezinte demisia pentru vrăjeala pe care a scos-o pe gură în fața oamenilor revoltați din Crividia. A zis martie sau aprilie, dar nu a precizat anul.

Marți, când am fost
la operațiunea aceea de depistare a spărturii unei conducte, în urma căreia apa a invadat o mare parte din carosabil, mai sus de poarta doi a minei, am avut din nou plăcerea de a merge pe acest drum numai cu vitezele I și a II-a ale mașinuței mele. Apropos, să nu uit! Băieții de la secția vulcăneană a Apa Serv au încheiat lucrarea în jurul orei 18:00. Cu brio. Înapoi la drumul care e ca vai de mămica, bunica și străbunica lui! Piatra roșie cu care au fost cârpite gropile s-a dus naibii peste tot, iar condusul unui autovehicul, ba, am văzut, chiar și al unei biciclete, înseamnă tortură maximă a nervilor.

Locuitorii cartierului
Crividia sunt resemnați, plictisiți, ziceți cum vreți, și nu mai au chef de nimic. Și-au dat seama că nu s-ar schimba nimic din actuala situație chiar dacă ar mai ieși din nou în stradă sau dacă s-ar duce peste Ile în primărie. Oamenii văd că, în multe privințe, actuala administrație publică locală nu mai pare interesată de cum arată orașul în sine, darămite, atunci, cum să-i mai pese de acest tronson de drum? Se fac șapte sau opt ani de când Ile le tot flutură promisiunea, c-o să-l repare, dar, convinși de realitatea de pe teren, ei au ajuns să se convingă că promisiunea asta este una mincinoasă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii